Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πάνος Καμμένος στο Δήμο Παγγαίου

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η επίσκεψη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο Δήμο Παγγαίου, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία, με την ευκαιρία του προσυνεδρίου του κινήματος, που πραγματοποιείται σήμερα στην Καβάλα.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Καμμένου ήταν το Δημαρχείο Παγγαίου, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν το Δήμο. Μεταξύ αυτών ήταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Παγγαίου, στον τομέα του τουρισμού, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, δέχεται περίπου 100.000 επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Κατόπιν έγινε αναφορά στο κλείσιμο της ΔΟΥ αλλά και στη φιλοξενία από το Δήμο του φορολογικού ΚΕΠ μετά από συμφωνία με το υπουργείο. Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος, «τώρα μας έστειλαν μήνυμα και για το ΙΚΑ, το οποίο αν δεν το στεγάσουμε εμείς σε χώρο του Δήμου θα φύγει».
«Εμείς ζητάμε το κτίριο της ΔΟΥ να το πάρουμε και να στεγάσουμε τις υπηρεσίες για να μην πληρώνει ενοίκια το Δημόσιο. Θέλει και το ΕΠΑΛ που είναι εδώ και έχει μεγάλο αριθμό μαθητών, να στεγαστούν κάποιες αίθουσες. Και το αστυνομικό τμήμα που δίνει 6.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο. Αυτό το κτίριο είναι εξαιρετικό και είπαμε να το στεγάσουμε εδώ. Χωράνε οι υπηρεσίες, και να βάλουμε και το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «εμείς αν μπορούμε να βοηθήσουμε και μέσα από το κοινοβούλιο θα βοηθήσουμε, και με την μορφή ερωτήσεων, και με τη συντονιστική επιτροπή του νομού μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Και το θέμα της ΔΟΥ για μας είναι σημαντικό, γιατί το κλείσιμο της ΔΟΥ Ελευθερούπολης είναι ταλαιπωρία για τους πολίτες».

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για τα προβλήματα μετακίνησης των πολιτών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Παγγαίου, στις δημόσιες υπηρεσίες στην Καβάλα, λόγω της μεγάλης έκτασης του δήμου. Επίσης έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο κλεισίματος των Αστυνομικών Σταθμών της Νέας Περάμου και του Ορφανίου όπου το καλοκαίρι ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται. «Ζούμε έναν παραλογισμό. Απαξίωσαν τα αστυνομικά τμήματα και τώρα θέλουν να τα κλείσουν», σχολίασε ο κ. Ξουλόγης.

Τέλος, ο κ. Καμμένος, ενημερώθηκε για τα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής αλλά και την τουριστική προβολή που χρήζει ενίσχυσης, αφού η περιοχή δεν είναι γνωστή στο νότο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδευόταν από τον βουλευτή Έβρου Μαρίνο Ουζουνίδη, τους πολιτευτές της Καβάλας, Γιώργο Γαργανουράκη, Αλέξανδρο Γούλα, Στέλλα Γκανιάτσιου, Μάγδα Μουρατίδου και Γιώργο Τσακίρη, την υπεύθυνη Νεολαίας του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου και τον συντονιστή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Καβάλας Φώτη Καλένη.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: