Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

M. ΚΑΣΣΗΣ: «ο κόσμος πλέον έχει φτάσει στο δεν πληρώνω γιατί δεν έχω»

Για καυσόξυλα, «τα οποία αγοράζονται χωρίς να κόβονται τιμολόγια», στο όνομα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση με την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, οδηγώντας σε απόγνωση την πλειονότητα των πολιτών έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.


«Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνούν και ειδικότερα αυτοί που μας διοικούν και πηγαίνοντας στα υπουργεία όπου κάποιοι τεχνοκράτες αποφασίζουν προκειμένου να γίνουν εισπράξεις για να έχει χρήματα το ελληνικό κράτος. Σήμερα τα ληξιπρόθεσμα είναι πολλά και καθημερινά αυξάνουν. Γιατί να μην γίνονται ρυθμίσεις ούτως ώστε λίγα λίγα να μπορούν να πληρώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «εδώ έγινε το παράλογο και το παράδοξο. Έγινε η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης και ο κόσμος στράφηκε στις σόμπες, στα ξύλα. Έχασε πολλά εκατομμύρια το κράτος. Καταλαβαίνετε δηλαδή σε τι χώρα ζούμε και ποιοι μας κυβερνούν; Απλά πράγματα που μπορεί να τα σκεφτεί ο απλός άνθρωπος που ζει στο χωριό, εκεί που τρέχει να πάρει ξύλα, και ξύλα τα οποία αγοράζονται χωρίς να κόβονται τιμολόγια, καταλαβαίνετε τι φοροδιαφυγή γίνεται. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι θα χαθούν τόσα εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο από τους φόρους του πετρελαίου».

Όπως είπε, «ο κόσμος πλέον έχει φτάσει στο δεν πληρώνω γιατί δεν έχω. Δεν παίρνονται μέτρα για να φορολογηθούν αυτοί που έχουν τα χρήματα. Αντί να φορολογήσουν τις καταθέσεις και τα μεγάλα εισοδήματα έρχονται να τα πάρουν από τους ίδιους».

Σχετικά με το φορολογικό που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, παρατήρησε πως «είναι ένα θέμα που δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική του μορφή. Γιατί όπως ακούτε και εσείς γίνονται κάποιες αλλαγές. Θεωρώ όμως ότι είναι ένα νομοσχέδιο που έρχεται ξανά να ακουμπήσει τις ίδιες κοινωνικές τάξεις που μια ζωή τα παίρνει το κράτος. Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι να μην το ψηφίσω. Τη στιγμή που η πολιτεία, το κράτος, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν στρέφεται προς τα μεγάλα εισοδήματα, να δούμε ποιοι έχουν τα χρήματα για να φορολογηθούν, ότι νομοσχέδια και να ψηφιστούν, όταν δεν υπάρχουν χρήματα στις κοινωνικές τάξεις που αναφέρουν ξανά και στρέφονται προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα, δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Και αυτή η αναταραχή που προκλήθηκε την προηγούμενη βδομάδα για κάτι συντελεστές για ορισμένα εισοδήματα, θεωρώ ότι φαίνεται ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά. Γιατί δεν μπορείς να στρέφεσαι στους ίδιους και στους ίδιους και να μην ακουμπάς τα μεγάλα εισοδήματα και αυτούς που φοροδιαφεύγουν».

«Θεωρώ ότι είναι ανικανότητα και πως έχει να κάνει ακόμα και σε σχέση με τα συμφέροντα και με τις προφυλάξεις που γίνονται σε ορισμένους προκειμένου να μην πληρώνουν. Έτσι άρχισα να διαφωνώ εγώ ως νέος στον πολιτικό στίβο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή αν δεν μπουν τα πράγματα στη θέση τους και δεν ακουμπήσουν τα εισοδήματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να πληρώσουν, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα», τόνισε και συμπλήρωσε πως «ο κόσμος είναι σήμερα στα κάγκελα γιατί δεν μπορεί να πληρώσει. Ότι μέτρα και να παρθούν αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εισπράξει τίποτα, με αποτέλεσμα το κράτος να διολισθαίνει προς την καταστροφή. Έτσι όπως είναι τα πράγματα κερδίζουμε χρόνο για να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Γιατί αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι υπάρχουν εισοδήματα ή καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν έχουν φορολογηθεί είτε είναι μαύρα χρήματα και για 4-5 μήνες αυτή η κυβέρνηση βολοδέρνει, και λέμε ότι θα πάρουμε χρήματα από αυτούς που δεν έχουν. Και πως θα εισπράξει το κράτος; Αυτό σημαίνει ότι μια ζωή θα πληρώνουν οι ίδιοι, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: