Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

"Καζάνι που βράζει" οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Καζάνι που βράζει θυμίζει πια το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πλέον φαίνεται να έχει διασπαστεί, με τον πρόεδρό του Πάνο Καμμένο να προσπαθεί να βάλει τάξη, προαναγγέλλοντας νέα σύγκληση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την Πέμπτη, προκειμένου να ξεπεραστούν όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές.


Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θέλουν να συζητήσουν την ανάγκη αλλαγής της ρότας του κόμματος και θεωρούν ότι ο κ. Καμένος κάνει πολλά λάθη, με αιχμή το θέμα ενδεχόμενης μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό των ραγδαίων εξελίξεων είναι η καθαίρεση, ουσιαστικά, από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κώστα Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με απόντα τον Πάνο Καμμένο, ασκήθηκε έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος από τους Χρήστο Ζώη, Κώστα Μαρκόπουλο και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στην αρχή της συνεδρίασης και όσο ήταν εκεί οι κάμερες για να ανακοινώσει την διεξαγωγή συνεδρίου. Στην συνέχεια, βουλευτές και στελέχη του κόμματός Ανεξάρτητοι Έλληνες, του είπαν να μην αποχωρήσει αλλά να συζητήσουν διεξοδικά εσωκομματικά θέματα, αλλά εκείνος απάντησε προκλητικά, και αποχώρησε. Τα τρία σημεία στα οποία διαφωνούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι: η θέση Καμμένου να υιοθετηθεί το δολάριο ως νόμισμα, ότι ζητάει εκλογές και να παραιτηθούν οι βουλευτές για να τις εκβιάσουν και το άνοιγμα που κάνει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κόμματος

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής: «Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι». Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου. Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς. Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00».

Την απόφαση φέρονται να υπογράφουν οι Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Η εξαγγελία του Συνεδρίου

Στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία και τινάχτηκε στον αέρα με την αποχώρηση του, ο κ. Καμμένος εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο στις 27-29 Απριλίου. Εξήγησε ότι δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο». Παράλληλα σημείωσε πως το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: