Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΝΤ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: "Φοβούνται αυτή την κίνηση"

Τη βούλησή της να μην σταματήσει την προσπάθεια για να πάρει το δρόμο της η υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων ξεκαθαρίζει η δικηγόρος Ντόρα Κρητικοπούλου.


Όπως είπε, «εξέλιξη θα μπορούσε να υπάρξει από δύο μεριές. Ή με βάση τις κινήσεις που δρομολογώ, ή από το νόμιμο, και το αυτονόητο θα ήταν αυτό αλλά δεν είναι τελικά αυτονόητο, να κινηθεί η διαδικασία από τη Βουλή. Όπως ορίζεται και από τους νόμους. Από τις 10 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης. Είναι από 10 Οκτωβρίου 2012 στον πρόεδρο της Βουλής. Τη μήνυση την κατέθεσα με όλες τις υπογραφές 6 Ιουλίου. Κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη διαβίβασε αμέσως στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Άρειος Πάγος τη διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής».

«Όφειλε καταρχάς ο πρόεδρος της Βουλής να ανακοινώσει αμέσως την ύπαρξη της μήνυσης και να ξεκινήσει ποινική διαδικασία. Δεν έχει κάνει τίποτα, είναι δύο μήνες και περισσότεροι. Νομίζει ότι έτσι θα ξεχαστεί το θέμα. Δεν ξεχνιέται. Εγώ έχω ενημερώσει με διάφορες ανακοινώσεις και με δελτία Τύπου που έχουν τρέξει σε όλο το διαδίκτυο, και ενημερώνω και δωρεάν, δεν τον χρεώνω για τις νομικές υπηρεσίες που παρέχω, ότι θα κινήσω τις επόμενες νομικές ενέργειες. Είναι κατάχρηση εξουσίας. Σφετερίζεται την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Βουλής με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που έχει και αυτά που ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, τα παραλείπει, με αποτέλεσμα σε περίπτωση διάλυσης της Βουλής, να οδηγηθεί η μήνυση όσον αφορά την εσχάτη προδοσία, σε εξάλειψη του αξιοποίνου. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουμε. Αυτή η συγκάλυψη τέρμα, μέχρι εδώ. Εγώ από τότε που αποφάσισα και ξεκίνησα είπα θα το φτάσω μέχρι τέλους. Ο καθένας θα έχει τις ευθύνες του σε κάθε στάδιο που βρίσκεται αυτή η κίνηση», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «η μία μήνυση θα είναι μόνο για τον πρόεδρο της Βουλής με τις ευθύνες που έχει, και με τις παραλείψεις του θα οδηγήσει αυτό το έγκλημα, το κακούργημα σε εξάλειψη του αξιοποίνου. Όμως την ίδια ευθύνη έχει και η ολομέλεια της Βουλής γιατί έχει συλλογικό εισαγγελικό ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα δεν είναι δεσμευμένα και να περιμένουν την ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής. Μπορούν παράλληλα, ανεξάρτητα να ξεκινήσουν εκείνη την ποινική διαδικασία. Να κατατεθεί η πρόταση με τους 30 βουλευτές, και δεν κάνουν τίποτα. Επομένως αφορά και αυτούς».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «η μήνυση αφορά και την εξαπάτηση εκλογέων, που δεν αφορά πολιτικούς και δεν περνάει μέσα από τη Βουλή. Πάει κατευθείαν στην Ευελπίδων. Εκεί τους περιμένουν οι κανονικοί εισαγγελείς. Ο Παπακωνσταντίνου πάει κατευθείαν εκεί γιατί δεν είναι βουλευτής. Όμως για να πάει ο Παπανδρέου, έπρεπε να περάσει η δικογραφία μέσα από τη Βουλή, για να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας. Αυτό δεν έγινε. Επιπλέον ευθύνες και επιπλέον νομικές κινήσεις που θα γίνουν, διότι, από τότε που διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή, όσον αφορά την άρση της βουλευτικής ασυλίας, πρέπει να δώσει την άδεια. Αν δεν δώσει την άδεια ή θα πει δεν τη δίνω, οπότε εκτίθεται κάποιος, αλλά νομίζω ότι σώζεται με το τρίμηνο, δηλαδή αν περάσει τρίμηνο από τότε που είναι η δικογραφία στη Βουλή τεκμαίρεται ότι δεν δίνει την άδεια. Άλλη μια μήνυση εδώ. Και επιπλέον θα κινητοποιηθεί κόσμος γύρω από αυτή την ιστορία και υπάρχει και ένα ακροτελεύτιο άρθρο που λέγεται 120 παρ. 4 που πλέον ετοιμαζόμαστε για να ενεργοποιηθεί».

«Φοβούνται την κίνηση»

«Πιστεύω ότι φοβούνται αυτή την κίνηση. Αυτή η κίνηση έχει θαφτεί από τα ΜΜΕ. Ξέρουν όλοι και δεν το βγάζουν. Μιλάνε για παραγραφή του εγκλήματος. Αφού δεν είχαν αναφέρει το έγκλημα πως πήγαν κατευθείαν στην παραγραφή; Οποιαδήποτε γραφική κίνηση, που οποιοσδήποτε δει φως και καταθέτει ένα έγγραφο που το ονομάζει μήνυση, καταγγελία, οτιδήποτε, αυτό το βγάζουν γιατί δεν είναι επικίνδυνο», σημείωσε η κα Κρητικοπούλου.

Όπως είπε, «εδώ δεν μιλάμε για παραγραφή του εγκλήματος. Μιλάμε για εξάλειψη του αξιοποίνου σε περίπτωση που περάσουν οι αποσβεστικές προθεσμίες. Δεν μιλάμε για παραγραφή εγκλημάτων. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία για τη δίωξη των υπαιτίων αυτών των εγκλημάτων μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όσον αφορά την εσχάτη προδοσία, η αρμόδια Βουλή σαν εισαγγελέας να ασκήσει την αρμοδιότητά της είναι αυτή που είναι τώρα. Αν διαλυθεί, η επόμενη Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα. Προσπαθούν, επειδή θα διαλυθεί η Βουλή, και προσβλέπουν εκεί. Αλλά εγώ δεν θα το αφήσω έτσι. Γιατί σαν νομικός έδωσα ψυχή σε αυτό το πράγμα, έχω ευθύνη όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν συνταχθεί μαζί μου και το έχουν πιστέψει. Δεν πρόκειται να μείνει αυτό έτσι. Βέβαια υπάρχει το άρθρο του Συντάγματος που λέει οι Έλληνες είναι ίσοι όλοι ενώπιον του νόμου. Βέβαια θα μου πείτε ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε Έλληνες. Εδώ δεν είμαστε όλη η παρέα Έλληνες, αυτό έχει φανεί».

«Όταν ξεκίνησε και πήγε τον Οκτώβριο η δικογραφία στη Βουλή, βλέπω μετά εκείνες τις μέρες, μια πρόταση του κ. Καμμένου προς τον Τσίπρα για διάλυση της Βουλής. Τρελαίνομαι, γιατί λέω εδώ τι γίνεται, τι μεθοδεύουν. Επικοινωνούμε με τον κ. Καμμένο, και όλος ο κόσμος που διαδικτυακά ενωνόμαστε, με αποτέλεσμα μετά δύο μέρες βγαίνει στο πρωινό του κ. Παπαδάκη ο κ. Καμμένος και αναφέρει ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τη μήνυση Κρητικοπούλου στη Βουλή. Τώρα ο κ. Παπαδάκης αν δείτε το βίντεο είναι σαν να του ήρθε πέτρα στο κεφάλι εκείνη τη στιγμή, γιατί εγώ του το είχα στείλει και προσωπικά στο email του και είχε διαγράψει την όλη κίνηση σαν ενημέρωση. Και ξαφνικά βγαίνει ένας Καμμένος και μέσα σε όλα τα αντιμνημονιακά ξαφνικά ακούει και αυτό και τρελαίνεται, αν δείτε την έκφραση. Και η κίνηση αυτή δεν είναι κίνηση κατά Παπανδρέου ή Παπακωνσταντίνου, αυτοί είναι δύο άνθρωποι που τους βάλανε, είναι κίνηση εναντίον ενός συστήματος», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «μετά ο κ. Καμμένος είπε στην ολομέλεια της Βουλής την 1η Νοεμβρίου ότι στηρίζουμε οι Ανεξάρτητοι. Από εκεί και πέρα δεν έχω καμία σχέση πολιτική ή άλλη με το κόμμα. Ωστόσο υπάρχει δέσμευση των 20 ότι στηρίζουμε. Βέβαια δεν έχουν ξεκινήσει που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν. Μαζί με τις 18 ψήφους της Χρυσής Αυγής, γιατί έχει πει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι και οι 18 της Χρυσής Αυγής στηρίζουν. Άρα 38 βουλευτές. Τώρα έφυγαν και κάποιοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά σαν βουλευτές μπορούν να καταθέσουν και εκείνοι. Γιατί δεν κινούν και τα κόμματα λοιπόν τη διαδικασία; Δεν έχω καμία σύνδεση με κανέναν, δεν θέλω να έχω καμία σύνδεση με κανέναν. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: