Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: "Πιστεύουν ότι παραδίνοντας τα κλειδιά της χώρας στους ξένους, αυτοί θα τη σκαπουλάρουν"

Οι βουλευτές δεν θέλουν να καταλάβουν την «πρόβλεψη να προσαρτηθούν Περιφέρειες και Δήμοι, από ομοσπονδιακά κράτη ή αν θέλετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί από κυρίαρχο, από αυθύπαρκτο κράτος, σε περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε καντόνι». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό πρέπει να είναι το «τέλος του καθεστώτος που βιώνουμε».


Όπως είπε, «ελπίζω σήμερα να είναι κάτι πολύ περισσότερο από την αρχή του πολιτικού τέλους του κ. Σαμαρά. Να είναι το τέλος του καθεστώτος που βιώνουμε. Γιατί το θέμα δεν είναι ποιος θα μας κυβερνήσει σε αυτά τα πλαίσια. Το θέμα είναι να ξεφορτωθούμε αυτό το καθεστώς που έχει πλέον αποφασίσει να οδηγήσει στο κρεματόριο την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Εδώ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ψηφιστούν και πιο συγκεκριμένα στον κρατικό προϋπολογισμό σε 2-3 μέρες, θέτουν ταφόπλακα στη χώρα. Η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει με αυτά τα μέτρα. Όχι μόνο ο λαός, η χώρα. Εδώ πλέον το προσχέδιο, τις εξακόσιες τόσες σελίδες, έδωσαν στους βουλευτές να διαβάσουν 12 ώρες πριν την ψηφοφορία, τέτοια ξεφτίλα». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «έχουμε από τη μια τη βεβαιότητα της ολοκληρωτικής καταστροφής με τα μέτρα που παίρνουν, το ομολογούν και οι ίδιοι στις εκθέσεις τους, και από την άλλη το να αλλάξουμε ρότα, να βγούμε από αυτά τα καταστροφικά πλαίσια, έχουμε πολλές ελπίδες να επιβιώσουμε και μάλιστα να ανατάξουμε την οικονομία προς όφελος του κόσμου, του λαού».

«Μιλάμε για ανοιχτή προσάρτηση»

«Εδώ αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν οι βουλευτές για πολλούς λόγους, δεν είναι οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών, είναι άλλα πράγματα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, όπως η πρόβλεψη να προσαρτηθούν Περιφέρειες και Δήμοι, από ομοσπονδιακά κράτη ή αν θέλετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί από κυρίαρχο, από αυθύπαρκτο κράτος, σε περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε καντόνι. Μιλάμε για ανοιχτή προσάρτηση. Θα εγκατασταθεί επίτροπος σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο, που θα ελέγχει τον προϋπολογισμό και το που πάνε τα χρήματα, με υπόσχεση να κάνει επενδύσεις, αφού πρώτα γραφτεί στην οικεία τράπεζα, από τη χώρα από την οποία προέρχεται ο επίτροπος, κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία, η δημοτική περιουσία. Πρόταση που κατατέθηκε από τον ίδιο τον κ. Φούχτελ στους 48 δημάρχους. Σε τέτοια κατάντια βρισκόμαστε. Μιλάμε για προσάρτηση», σχολίασε ο κ. Καζάκης και συμπλήρωσε πως «χτες (σ.σ. προχθές) το βράδυ βρέθηκα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, όπου ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ είπε ανοιχτά πως το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι πολύ μικρό για να είναι βιώσιμο, γι’ αυτό πρέπει να αφομοιωθεί από μια ομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως είπε, «η Ομοσπονδία είναι προϊόν του Μεσαίωνα. Αυτό που παρήγαγε η σύγχρονη εποχή είναι το κράτος – έθνος, δηλαδή το ενιαίο και αδιαίρετο της δημοκρατίας. Δημοκρατία χωρίς ενιαία και αδιαίρετη εθνική συγκρότηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό όμως πάνε να κάνουν. Δυστυχώς η απόφαση που έχουν πάρει για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό, τόσο το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο όσο και τα μαύρα αφεντικά, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αφομοιωθεί πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάψει να υπάρχει ως αυθύπαρκτο κράτος. Και αυτό το έχουν ψηφίσει ήδη με την ένταξή μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Σήμερα η διαδήλωση πρέπει να αποτελέσει απαρχή ενός νέου εθνικού αγώνα απελευθέρωσης. Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, προσπάθησαν να επιβληθούν στη ναζιστική κατοχή με τα όπλα. Τώρα πάνε να μας τα φέρουν με μπαμπεσιά».

«Και οι Αμερικάνοι και οι Κινέζοι θέλουν την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, την κατάργηση δηλαδή των εθνικών συνόρων και τη δημιουργία ενιαίας αγοράς με τον πιο ομοσπονδιακό τρόπο. Άλλωστε αυτοί το πλάσαραν και από την αρχή. Δική τους επινόηση ήταν και το ευρώ. Το θέμα είναι ποιος θα κυριαρχεί σε αυτή την αγορά. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Θα κυριαρχεί η Γερμανία και τα κρατίδιά της ή θα δημιουργηθεί με τέτοιες συνθήκες όπου οι Αμερικανικές τράπεζες , εταιρίες και πολιτική θα παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο; Αυτό είναι το ζήτημα», παρατήρησε και ανέφερε πως «δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν τρεις από τις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που ήταν αντιμετωπίσιμα, έχουν ξεκάθαρα το ενιαίο και αδιαίρετο της εθνικής επικράτειας. Και εμείς και οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, έχουμε αυτό το ενιαίο και αδιαίρετο. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν ομοσπονδιακή δομή, με εξαίρεση τη Γαλλία, αλλά είναι πολύ μεγάλη χώρα για να την τεμαχίσουν. Θα έρθει και η σειρά της».

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή η κορυφή του επιχειρηματικού κυκλώματος στην Ελλάδα έχει προσχωρήσει στη λογική του ξεπουλήματος, και μιλάμε για την αφρόκρεμα των οικονομικών παραγόντων. Αλλά αυτοί πάντα έτσι ήταν. Εγκατέλειψαν τη χώρα πάντα σε συνθήκες κινδύνου. Και την περίοδο της ναζιστικής κατοχής την κοπάνησαν. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πως θα πληρώνονται από τ0ο χρυσάφι που έκλεψε ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, τίποτε δεν έκαναν άλλο. Απείχαν παντελώς από οποιαδήποτε κίνηση είτε εθνικής αντίστασης ή οτιδήποτε. Έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό, μαζί με τους οικονομικούς παράγοντες που το στηρίζουν, που διαχρονικά συμπεριφέρονται απέναντι στο έθνος και στο λαό ως λωποδύτες, ληστοσυμμορίτες».

«Ζούμε σε πρωτοφανή κατάσταση»

Σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων, παρατήρησε πως «το Ελεγκτικό Συμβούλιο μόλις πριν λίγες μέρες βγαίνει και λέει ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι ενώ είναι γνωμοδοτική η τοποθέτησή του απέναντι στην κυβέρνηση, δεσμεύει όμως όλα τα δικαστικά σχήματα του Ελεγκτικού Συμβουλίου να δικαιώσουν όλες τις προσφυγές των συνταξιούχων. Σήμερα (σ.σ. χθες) εκτάκτως συνεδριάζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με αντικείμενο να καταδικάσει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των μισθών των δικαστών αλλά και συνολικότερα τα μέτρα των περικοπών και μειώσεων που θα ψηφιστούν μετά από λίγες ώρες. Έχουμε τα ανώτατα δικαστήρια δηλαδή της χώρας που λένε ότι τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά. Και ταυτόχρονα θα έχουμε ψηφοφορία την ίδια ώρα στο Κοινοβούλιο. Αν αυτό δεν είναι εκτροπή, τότε τι είναι; Ζούμε σε πρωτοφανή κατάσταση. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα. Το μόνο επιχείρημα που υπάρχει είναι να πάρουμε τη δόση μας. Μια δόση που από τα 31,5 δις τα 25-26 δις θα πάνε στις τράπεζες και τα υπόλοιπα στους τόκους. Ακόμη προβλέπεται να εγκατασταθεί ειδική επιτροπή σε όλες τις θέσεις κλειδιά του ελληνικού δημοσίου. Με ειδική μνεία μάλιστα να μην βρίσκονται υπό την επιρροή ή υπό τον έλεγχο της εγχώριας κυβέρνησης».

«Γι’ αυτό βιάζονται οι κύριοι της Βουλής να το ψηφίσουν. Αυτοί πιστεύουν ότι παραδίνοντας τα κλειδιά της χώρας στους ξένους, αυτοί θα τη σκαπουλάρουν, ποιος θα τους πειράξει. Δεν έχουν καταλάβει που οδηγούν τη χώρα και άρα τι επιλογές δίνουν στο λαό. Γιατί τούτος ο λαός μπορεί να υποχωρεί μπροστά στην πίεση, αλλά προδότης δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία του. Όταν κλήθηκε την έδωσε τη μάχη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούσε», ανέφερε και συμπλήρωσε «η δήλωση που έκανε ο κ. Σαμαράς με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Μας είπε πως το θέμα δεν είναι τι μέτρα θα πάρουμε. Ή θα ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική ή μετά υπάρχει το χάος, πολιτικό και οικονομικό. Από πού το συνάγει αυτό το πράγμα; Πως είναι δυνατόν να λέει ή εγώ ή το χάος; Αυτά μόνο σε παλιές σκοτεινές εποχές λέγονταν. Είναι δυνατόν λοιπόν να έχουμε τέτοιους πολιτικούς και να θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστοι ή λένε την αλήθεια;».

«Η Ελλάδα είναι η τελευταία που θα πεινάσει»

«Θεσμικά δεν υπάρχει διαδικασία να μας διώξουν από την Ευρωζώνη. Ωστόσο μπορούν να εκβιάσουν την έξοδό μας, με το να σταματήσουν να παρέχουν ρευστότητα στις τράπεζες. Εμείς τι θα πούμε σε αυτή την περίπτωση; Ζαμάν φου θα πούμε! Θα πάμε να πάρουμε τις τράπεζες και να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε σε νέα βάση», συμπλήρωσε ο κ. Καζάκης.

Όπως είπε, χωρίς τη δόση «έχουμε τη δυνατότητα για ένα μεσοδιάστημα περίπου ενός έτους να πάμε με τη νομισματική κυκλοφορία που έχουμε, να αρχίσουμε να ανατάσσουμε την οικονομία μας. Μετά μπορούμε να περάσουμε σε νέο νόμισμα. Έτσι κι αλλιώς έξι μήνες θέλει για να βγάλουμε δικό μας νόμισμα. Η Ελλάδα είναι η τελευταία που θα πεινάσει ή θα έχει προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι σε τέτοια θέση που ακόμη και αν αποφασίσει για τους δικούς της λόγους να κλείσει τα σύνορα είναι πλήρως αυτάρκης. Αυτός που θα πεινάσει θα είναι ο Γερμανός ο Ολλανδός και οι βόρειοι γιατί θα αυξηθούν τρομακτικά οι τιμές των εμπορευμάτων γι’ αυτούς, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους μεταφοράς. Εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Απλά θα αναδιοργανώσουμε την οικονομία μας με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μπορέσει να καλύψει εσωτερικές ανάγκες, το οποίο δεν είναι δύσκολο».

Κλείνοντας παρατήρησε πως «στην ουσία είναι μια τακτική εκφοβισμού του κόσμου για να μην κυριαρχήσει η λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: