Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: Κατάλυση στο όνομα της Δημοκρατίας

«Η εντολή απ’ έξω είναι «καταστροφή». Δεν έχει να κάνει με το να επιβιώσει οτιδήποτε», σχολίασε ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, επαναλαμβάνοντας ότι «οφείλουμε να καταλύσουμε το σημερινό Κοινοβούλιο στο όνομα της Δημοκρατίας. Δηλαδή νομικά, πρέπει να φύγουμε από την πεπατημένη του συγκεκριμένου Κοινοβουλίου που έχει νομοθετήσει καταπατώντας αυθαίρετα κάθε έννοια συνταγματικής έννομης τάξης, και να πάμε άμεσα σε επανασυγγραφή του Συντάγματος».


Όπως ανέφερε ο κ. Καζάκης, «εδώ συμβαίνει, ότι συμβαίνει στις περιπτώσεις που το καράβι βουλιάζει. Οι πρώτοι που την κοπανάνε είναι κάτι μικρά χαριτωμένα τρωκτικά. Ο κ. Σαμαράς φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, βρισκόταν στο Μαξίμου την ώρα που οι άλλοι συζητούσαν στις Βρυξέλλες για την τύχη της Ελλάδας. Πότε έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο; Τόσο ισότιμοι εταίροι είμαστε; Είχε στείλει το παραπαίδι του, τον κ. Στουρνάρα, να τον πληροφορεί. Ούτε καν πληροφόρηση δεν είχε ο άνθρωπος και υποτίθεται ότι είναι πρωθυπουργός. Όχι για αποικία, όχι κατοχή, μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Πλήρης κατάλυση του κράτους. Με δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μια εγκύκλιο, ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν μια βδομάδα, το αλλάξανε στο δυσμενέστερο, και εισήγαγαν διατάξεις και τρόπους που φέρνουν τους επιτρόπους από την Ευρώπη για να μπορέσουν να μας κάνουν τον αυτόματο μηχανισμό περικοπών, που βεβαίως απαιτούσαν οι Ευρωπαίοι».

«Πρέπει πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας. Δεν υπάρχει πλέον ελληνική πολιτεία. Φέρνουν ξεκάθαρα από το εξωτερικό πλέον αυτούς που έτσι κι αλλιώς ήταν απαίτηση της τρόικας από την αρχή. Θυμάστε το non paper που είχε ο κ. Βενιζέλος στην αρχή; Έλεγε για τον ειδικό λογαριασμό. Νάτο τώρα. Έλεγε για οριζόντιες περικοπές. Νάτες. Ο ιδιαίτερος μηχανισμός εποπτείας του προϋπολογισμού. Νάτος. Και μάλιστα δεν προβλέπεται ποιος θα τον απαρτίζει, για να μπορεί να γίνει πρόσληψη από το εξωτερικό, με ειδικούς επιτρόπους που οσονούπω θα έρθουν. Είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες. Βαδίζουμε ολοταχώς προς μια κατάσταση που η ελληνική πολιτεία έχει πάψει να υφίσταται. Το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απλά για το θεαθήναι, αφού βεβαίως πρώτα κατόρθωσε με αποφάσεις του να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και ταυτόχρονα να καταλύσει κάθε θεμελιώδες δικαίωμα του ελληνικού λαού», παρατήρησε.

Σημείωσε δε πως «αυτά ενοχλούν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι πλέον ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία αυταπάτη για το τι συμβαίνει στη χώρα του. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι μια τελευταία δημοσκόπηση βγάζει ότι το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα να πάμε σε εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζω Σαμαρά. Ούτε σημαίνει ότι αποδέχομαι τη σημερινή κακή κυβέρνηση. Σημαίνει, τι να κάνω να πάω σε εκλογές όταν είναι δεδομένες οι επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία απαιτεί κάτι διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό δεν είναι υποχρεωμένος να σου το πει. Διαισθάνεται την κατάσταση και λέει παιδιά να φύγουμε από αυτό το μονοπάτι πάση θυσία. Και εδώ είναι η τεράστια ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως των αντιμνημονιακών να επιλέξουν διαφορετικό μονοπάτι».

Κατάλυση στο όνομα της Δημοκρατίας

«Λέω απλά, και το έχω διατυπώσει πολλές φορές ότι οφείλουμε να καταλύσουμε το σημερινό Κοινοβούλιο στο όνομα της Δημοκρατίας. Δηλαδή νομικά, πρέπει να φύγουμε από την πεπατημένη του συγκεκριμένου Κοινοβουλίου που έχει νομοθετήσει καταπατώντας αυθαίρετα κάθε έννοια συνταγματικής έννομης τάξης, και να πάμε άμεσα σε επανασυγγραφή του Συντάγματος, για να επαναβεβαιωθούν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Να μπουν δικλείδες ασφαλείας περισσότερες ώστε να μην μπορεί να το καταπατά οποιοσδήποτε στο όνομα του ελληνικού λαού. Μετά, στη βάση αυτή, να επανακαθορίσουμε τη σχέση μας και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αυτό το έκανε τέσσερις φορές ο ελληνικός λαός. Είμαστε η μόνη χώρα που στα πανεπιστήμιά της, στις νομικές σχολές, έχει τη μεγαλύτερη βιβλιογραφία για τη δημιουργία πρωτογενούς δικαίου από μηδενικής βάσης. Και το έχουν συγγράψει συντηρητικότατοι καθηγητές συνταγματολογίας. Και λέει αυτό, ότι όταν ένα Κοινοβούλιο, πρωτογενώς καταπατά δικαιώματα του ελληνικού λαού, τότε ο ελληνικός λαός αυτοπροσώπως πρέπει να τοποθετηθεί», υπογράμμισε ο κ. Καζάκης.

Όπως είπε, «και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να τον καταλύσουμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν είναι καθόλου υποχρεωμένος να τις υπογράψει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν το λέει πουθενά το Σύνταγμα. Κάλλιστα μπορεί να επικαλεστεί το Σύνταγμα και να τους πει ότι μιλάμε για εξαιρετικές συνθήκες. Σήμερα μιλάμε για ολόκληρο το πολιτειακό σύστημα. Πλέον οι δεσμεύσεις της χώρας έχουν περάσει στο εσωτερικό δίκαιο και το αν ισχύουν ή όχι είναι θέμα ερμηνείας. Η πράξη αυτή δεν σημαίνει ότι φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την Ευρωζώνη όμως οπωσδήποτε, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν διαχείρισης των υποθέσεών μας στην Ευρωζώνη».

«Στο πρώτο 8ηνο του 2012, ξέρετε πόσα δάνεια πήραν οι τράπεζες; 139 δις. αυτά είναι όσες είναι οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται το τραπεζικό σύστημα. Όταν αντλείς μόνο σε ένα οκτάμηνο όσα λεφτά υποτίθεται ότι έχεις σαν καταθετική βάση, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Τώρα τους δίνουν 48 δις για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος. Που όμως έτσι όπως θα τα πάρουν θα τα βγάλουν και στο εξωτερικό», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «εδώ πλέον μας οδηγούν σε ολοκληρωτική καταστροφή. Τα δημοσιονομικά καταρρέουν. Η ελληνική κοινωνία έχει πλέον πλήρως καταρρεύσει. Και κάτω από το βάρος των φόρων και κάτω από το βάρος των περικοπών και των μειώσεων. Η ελληνική οικονομία πλέον είναι σε ελεύθερη πτώση».

Θέλουν την καταστροφή!

«Η εντολή απ’ έξω είναι «καταστροφή». Δεν έχει να κάνει με το να επιβιώσει οτιδήποτε. Ο λόγος είναι οικονομικός κυρίως, αλλά είναι απλός. Αυτή τη στιγμή η Γαλλία παραπαίει. Το ίδιο και η Γερμανία. Για να μην είναι φορτωμένο με τεράστια χρέη το Ομοσπονδιακό κράτος της Γερμανίας,. Φόρτωσε δημόσια χρέη στους ΟΤΑ. Τα κρατίδια αυτή τη στιγμή και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπερχρεωμένα πολύ περισσότερο απ’ ότι είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην Ελλάδα. Τώρα λένε ότι για να συνεχίσουν να δανείζονται οι ΟΤΑ από τις τράπεζες, θα πρέπει αναγκαστικά να τους δώσω καινούργια εμπράγματα περιουσιακά στοιχεία για να τα βάλω σαν υποθήκη. Που θα τα βρουν όμως όταν τα έχουν υποθηκεύσει όλα; Θα τα βρουν από τους ελληνικούς δήμους. Γι’ αυτό και ο κ. Φούχτελ κυκλοφορεί εδώ και μας λέει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας αναξιοποίητος θησαυρός στην Ελλάδα», παρατήρησε.

Όπως τόνισε, «η Γερμανία θέλει να κρατήσει πάση θυσία την ευρωζώνη και να επεκτείνει με καντονιακό τρόπο τον έλεγχό της. Να περιφερειοποιήσει τα κράτη που μπορεί και να τα προσαρτήσει σαν άτυπα κρατίδια στη δική της οικονομία».

Σχολίασε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη στρατηγική ούτε από τους Γερμανούς, ούτε από την Αμερική. Και αυτό γιατί είναι σε τέτοιο χάλι η παγκόσμια οικονομία που δεν μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμη στρατηγική», και συμπλήρωσε ότι «προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στις πιέσεις των Αμερικανών μέσω της κας Λαγκάρντ, όπου ζητάνε κούρεμα των επίσημων αποθετηρίων που έχουν τα ελληνικά ομόλογα. Η Γερμανία σε μια τέτοια ιστορία θα υπονομευθεί η δική της θέση και θα εξαρτηθεί περισσότερο από τους Αμερικάνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: