Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

"Δεν είχαμε καμία πρόθεση να μην ψηφίσουμε τα μέτρα"


«Εμείς στείλαμε μια επιστολή στην οποία επί της ουσίας στηρίζουμε τον κ. Σαμαρά. Λέγαμε να γίνει διαπραγμάτευση ώστε τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερα», σχολίασε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Ντίνος Κλειτσιώτης, σχετικά με την επιστολή που ο ίδιος και άλλοι έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέστειλαν στον πρωθυπουργό την παραμονή ψήφισης των σκληρών μέτρων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς στείλαμε μια επιστολή στην οποία επί της ουσίας στηρίζουμε τον κ. Σαμαρά. Λέγαμε να γίνει διαπραγμάτευση ώστε τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερα. Λέγαμε π.χ. οι συντάξεις του ΟΓΑ να μην περικοπούν, να μην πειράξουμε συνταξιούχους κάτω από 1000 ευρώ κλπ. Τα δώρα όμως κόπηκαν. Είναι σκληρά τα μέτρα, είναι άδικα τα μέτρα, αλλά προσπαθήσαμε να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερα, και σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι το καταφέραμε ως κυβέρνηση να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερα. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος δείχνει μεγάλες αντοχές. Περιμένει από αυτή την κυβέρνηση το κάτι καλύτερο».

«Το αντικείμενο της επιστολής μέχρι ένα σημείο ικανοποιήθηκε. Στείλαμε μια επιστολή που εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον κόσμο. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να μην ψηφίσουμε τα μέτρα. Τη στείλαμε για να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για όσο το δυνατόν δικαιότερα μέτρα. Ποια θα ήταν η κατάληξη αν εμείς δεν ψηφίζαμε τα μέτρα. Το εύκολο θα ήταν ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα ποια θα ήταν η επόμενη μέρα. Δεν ήταν ο σκοπός μας να μην ψηφίσουμε», τόνισε.

Μάλιστα σχολίασε πως μετά την επιστολή, «μιλήσαμε με τον κ. Μπούρα, είπαμε ότι εκφράζουμε την ανησυχία μας για το τι θα γίνει αύριο. Αυτό επί της ουσίας έκλεισε το θέμα. Την επιστολή αυτή τη λάβανε υπόψη τους και έκλεισε εν τη γενέσει. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να φέρουμε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως οι δύο βουλευτές της ομάδας αυτής που δεν ψήφισαν τα μέτρα έπραξαν κατά συνείδηση.

Σχολίασε μάλιστα πως «δεν υπάρχει ομάδα των 7. Καμία ομάδα. Δεν τίθεται θέμα ομάδας. Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα είχαμε την ανησυχία αυτή. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα δεν είχε συνέλθει και προτιμήσαμε να στείλουμε αυτή την επιστολή». 

«Έχουμε γυρίσει σελίδα»

Δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την επιστολή ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης, που ήταν και αυτός ένας από τους επτά βουλευτές – συντάκτες της.

«Έχουμε γυρίσει σελίδα. Εμπιστεύομαι το Σαμαρά, τον πρωθυπουργό, και όλοι προσπαθούμε για το καλό του τόπου και της πατρίδας», σχολίασε και συμπλήρωσε πως «αυτή η επιστολή δεν νομίζω ότι είναι θέμα συζήτησης στις εφημερίδες, γιατί είναι μια επιστολή που απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, άρα δεν έπρεπε να πάρει δημοσιότητα και αυτός που την έδωσε νομίζω ότι έκανε λάθος, και έχουμε γυρίσει σελίδα. Προχωρούμε για ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: