Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μ. ΚΑΣΣΗΣ:«Ο κ. Σαμαράς και το πολιτικό σύστημα είναι υποχείριο των δανειστών»

«Ο κ. Σαμαράς και το πολιτικό σύστημα είναι υποχείριο των δανειστών», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Κασσής, εκτιμώντας ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέκυψαν μετά τις διαγραφές θα προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας.


Σχετικά με την κυβέρνηση, ο κ. Κασσής παρατήρησε πως «φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Και αυτό φάνηκε σε ότι έχει να κάνει με την περιβόητη δόση. Ενώ θα έπρεπε τα χρήματα να είχαν δοθεί, δυστυχώς φαίνεται ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έρχονται πιο δύσκολες μέρες και για την κοινωνία και για την χώρα μας. Πάνω απ’ όλα βέβαια οι πολίτες είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο».

Όπως είπε, «αυτά τα τεχνάσματα, αυτοί οι εκβιασμοί και τα διλήμματα μπαίνουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Εδώ και 2-2,5 χρόνια που άρχισε η κρίση. Το σίγουρο είναι ότι τους έχει πάρει χαμπάρι η ελληνική κοινωνία και δεν πιστεύει πλέον το τι λένε οι πολιτικοί. Όταν συζητάς κάτι και λες ότι θα ψηφιστούν αυτά τα μέτρα άρα εξυπακούεται ότι και οι δανειστές θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, εδώ φαίνεται ότι δεν έγινε καλή διαπραγμάτευση. Δυστυχώς νομίζω ότι παίζουν τα παιχνίδια. Ο κ. Σαμαράς και το πολιτικό σύστημα είναι υποχείριο των δανειστών. Και παλιότερα συνέβαινε και τώρα συνεχίζει. Και το θέμα της διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά δυστυχώς το μόνο που λέει ο κ. Σαμαράς είναι ότι η χώρα απέκτησε αξιοπιστία. Δεν ξέρω τι σόι αξιοπιστία είναι αυτή όταν οι δανειστές μας συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Για το ενδεχόμενο σύστασης κοινοβουλευτικής ομάδας των 12 ανεξαρτήτων βουλευτών, σχολίασε πως «πρέπει να γίνει γιατί και εμείς οι ανεξάρτητες φωνές μέσα στο Κοινοβούλιο πρέπει να παίξουμε το ρόλο αυτό τουλάχιστον που μας έχουν εμπιστευθεί οι πολίτες. Βέβαια μέσα από τις εκλογές είχαμε ταχθεί σε κάποια κόμματα. Αφού τα κόμματα έχουν αλλάξει γραμμές και αν θέλετε δεν υλοποιούν αυτά τα οποία προεκλογικά είχαν δεσμευτεί, κάποιος πρέπει να τους πει ότι πρέπει να επανέλθουν. Και εμείς τουλάχιστον, ως ανεξάρτητοι, αυτός είναι ο ρόλος μας σε αυτό το Κοινοβούλιο». Παρατήρησε μάλιστα πως «σίγουρα θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση για λόγους ενημέρωσης και να αγωνιστούμε για να δώσουμε λύση σε προβλήματα της κοινωνίας. Τουλάχιστον φαίνεται ότι μέσα από το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια μεγάλη δύναμη έτσι όπως μας έχει διαγράψει ο κ. Βενιζέλος και η παρέα του. Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να βρει το δρόμο του».

Εναρμόνιση των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών με την κοινωνία

"Νομίζω ότι και αυτό το πανηγύρι, σε ότι έχει να κάνει με τις αμοιβές των βουλευτών, με τα χρήματα των κομμάτων πρέπει να τελειώσει, και όλα αυτά θα πρέπει να ακολουθούν τις περικοπές που γίνονται στους Έλληνες πολίτες και γενικότερα και στους εργαζόμενους, για να μπορούμε και εμείς να είμαστε αξιόπιστοι απέναντι στους πολίτες. Γιατί δεν νομίζω ότι όλοι μας, δεν γίναμε βουλευτές περιμένοντας ότι θα πάρουμε αυτά τα χρήματα για να ζήσουμε. Άρα στο θέμα αυτό που έχει να κάνει και με τα οικονομικά των κομμάτων αλλά και πολύ περισσότερο των βουλευτών, όλα αυτά πρέπει να ακολουθούν τις περικοπές που δέχεται και έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία», παρατήρησε στη συνέχεια ο κ. Κασσής.

Παράλληλα είπε πως «είναι γεγονός εκ των πραγμάτων, αποδείχθηκε ότι ήταν πάρα πολύ κακοί οι χειρισμοί του Γ. Παπανδρέου και ειδικότερα στο θέμα των οικονομικών. Οι σύμβουλοι που χρησιμοποίησε στον τομέα αυτόν και στο υπουργείο, φαίνεται ότι τον οδήγησαν και τον ίδιο και τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Και αυτό κρίνεται πλέον εκ του αποτελέσματος. Φαίνεται ότι σήμερα, ειδικότερα η θητεία του κ. Παπανδρέου, με όλες αυτές τις ενέργειες, οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν».

Τέλος, σχετικά με τους άγονους διαγωνισμούς για την προμήθεια πετρελαίου από σχολεία και νοσοκομεία παρατήρησε πως «όταν οι προμηθευτές δεν πληρώνονται είναι γεγονός ότι δεν συμμετέχουν στους διαγωνισμούς. Σε αυτή τη χώρα, προκειμένου να πατάξουμε το λαθρεμπόριο των καυσίμων πήραμε αυτά τα σκληρά μέτρα με την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να κρυώσουν τα παιδάκια και οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας αλλά και όλοι μας. Ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα, είναι γεγονός ότι θα υπάρξουν πάρα πολλά προβλήματα. Είναι το παράλογο. Αυτά τα έσοδα που προσδοκούσε το κράτος, δεν θα τα πάρει γιατί υπάρχει σημαντική μείωση 70% στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: