Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Η πατρίδα χόρτασε από τους λεγόμενους έτοιμους. Θέλει έντιμους»

«Η πατρίδα χόρτασε από τους λεγόμενους έτοιμους. Θέλει έντιμους», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δική του αυτόνομη γραμμή.


«Αυτά που ήξεραν οι Ευρωπαίοι, και μεθόδευαν να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια περιθωριακή δύναμη τελείωσαν. Είναι πρώτη δύναμη. Η πατρίδα χόρτασε από τους λεγόμενους έτοιμους. Θέλει έντιμους», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του αυτόνομη γραμμή μέσα από την ανάλυση που κάνει. Μέχρι τώρα, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνταν εξωπραγματικές. Σήμερα όλοι λένε ότι αν κάναμε το κούρεμα το 2010, ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά».

«Τότε που δεν ήταν στο παιχνίδι με τον Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος έλεγε άλλα. Μιλούσε για γερμανική κατοχή κλπ. Στην Ευρώπη παιζόταν, παίζεται και θα παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι, ανάλογα με το πώς αξιοποιείς το δικό σου συγκριτικό πλεονέκτημα. Το 1912 η Ελλάδα δεν θα ήταν στη συμμαχία των Βαλκανικών χωρών κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν το ήθελε η Βουλγαρία, δεν το ήθελε και η Σερβία. Όταν ο Βενιζέλος όμως τους είπε ότι η επιμελητεία των Τούρκων θα είναι απείραχτη αν δεν υπάρχει ο ελληνικός στόλος. Αυτό το όπλο χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που και πάλι έρχεται στο προσκήνιο η γεωστρατηγική της θέση. Είναι και γεωστρατηγικοί λόγοι που δεν μπορεί κανείς να πειράξει την Ελλάδα. Άρα χρειάζεται κάποιος να τους πει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Όλα δεν τα φταίμε εμείς. Γίναμε εκ των πραγμάτων στο νότο οι καταναλωτές της Γερμανίας», παρατήρησε.

Όπως είπε, «μπορεί να φανταστεί κανείς ότι στις ΗΠΑ η Αιόβα επειδή είναι φτωχή περιοχή δεν θα δικαιούται αό τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξή της; Γιατί λοιπόν εδώ να γίνεται; Ποια Ευρωπαϊκή Ένωση; Πού είναι η ΕΕ; Που είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ; Το ότι καταστήσαμε τη Γερμανία πλούσια γινόμενοι εμείς καταναλωτές και στη συνέχεια να παίρνει δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 0,5% και να μας δανείζει εμάς με 5,5%; Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αυτή είναι η άποψή μας».

Υπογράμμισε δε πως «ακόμη και αν δεν δοθούν οι δόσεις τα μέτρα βεβαίως και θα ισχύσουν. Στην Ελλάδα ότι μπαίνει δεν βγαίνει», ενώ τόνισε πως «αυτή η φοβερή κινδυνολογία απονευρώνει την ψυχολογία του ελληνικού λαού και κακοποιεί και το περιβάλλον. Εδώ όλοι λένε ότι θα μας διώξουν από το ευρώ. Ποιόν θα διώξουν; Γιατί υποτιμάτε και απαξιώνετε τον ρόλο της χώρας μας αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι λογική είναι αυτή δηλαδή; Αναγκάστηκα να θυμίσω προχθές στον κ. Στουρνάρα τι είπε ο Βενιζέλ9ος το 1932, δύο μήνες πριν τη πτώχευση, ότι δεν μας έδωσαν τα δάνεια αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας».

Σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «είναι σε μια δίνη και σε μια σκοτοδίνη. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Κουβέλης. Διότι όταν ξαφνικά βρίσκεσαι από ένα στρατόπεδο που έχεις μια κουλτούρα, στο χώρο της δεξιάς, εκεί θα βρεθείς σε μια δίνη. Και αυτά όλα ο κ. Κουβέλης θα τα λουστεί θέλει δεν θέλει».

Εκτίμησε ότι «το χθεσινό αποτέλεσμα την κυβέρνηση την πάει στα όρια του ετοιμόρροπου. Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει όπως έγινε το κόμμα των φιλελευθέρων στη δεκαετία του ’50. Το ΠΑΣΟΚ το μετέτρεψαν σε μια καρικατούρα του παλιού ΠΑΣΟΚ που το δέρνουν οι άνεμοι του νεοφιλελευθερισμού».

Τέλος, σχετικά με τις επαφές του κ. Τσίπρα με τον γερμανό πρέσβη, τόνισε πως «αρχίζουν οι επαφές. Ξέρω ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον της γερμανικής πρεσβείας να έχει μια επαφή με το ΣΥΡΙΖΑ, διότι αντιλαμβάνονται σιγά σιγά και αυτοί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εναλλακτική. Η εναλλακτική λύση που έρχεται σταθερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη διακυβέρνηση δύο κομμάτων που έχουν στερέψει σε φαντασία, σε ευρηματικότητα, σε πολιτική πρωτοβουλία, σε προτάσεις, εκ των πραγμάτων είναι αναγκαίο να έρθουν στο πολιτικό προσκήνιο δυνάμεις που ήταν στο περιθώριο. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Τώρα α αρχίσουν να τον καλούν και να τον ξανακαλούν, διότι κάποτε θεωρούσαν ότι μπορεί να είναι κάτι παροδικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: