Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Η κυβέρνηση εξυπηρετεί ένα σαφή στόχο, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα εξαθλιωμένων ιθαγενών"

«Όταν παραιτήθηκα από υφυπουργός Εργασίας, πίστευα ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι απλά πολύ πρόθυμη απέναντι στους δανειστές, και ότι δεν είχε πολιτικό τσαμπουκά και προσωπικότητα. Σήμερα πλέον πιστεύω πως εξυπηρετεί ένα σαφή στόχο, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα εξαθλιωμένων ιθαγενών, στην οποία θα κάνουν κουμάντο οι νέοι κοτζαμπάσηδες», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας λόγο για «ομαδική παράκρουση» και για «νίκη εναντίον του λαού» από τους κυβερνητικούς βουλευτές.


«Τώρα είμαι ανεξάρτητος στο νου μου και στη συνείδησή μου γιατί βλέπω να μου φεύγει η Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορώ. Προσπαθούσα να την κυνηγήσω να την κρατήσω κοντά μου αλλά φαίνεται ότι δεν θέλει ούτε εμένα, ούτε το μεγαλύτερο πλήθος εκείνων που την υπηρέτησαν. Θέλει γρήγορα να αλλάξει στρατόπεδο. Βιάζεται να πάει με εκείνους που τους κατηγορούσε ότι ήθελε να τους στείλει στο ειδικό δικαστήριο. Γιατί αυτοί είναι οι ευρωπαϊστές. Εμείς είμαστε οι βαλκάνιοι, οι χλιμίντζουρες», παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος, και συμπλήρωσε για τις επαφές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «υπάρχει ένας έρωτας κρυφός. Τις επόμενες μέρες μάλλον το ειδύλλιο θα έχει αίσιον τέλος. Φαίνεται ότι συμφωνούν απόλυτα, και φαίνεται συμπεθεροκόποι και κουμπάροι είναι οι γνωστή διαπλοκή που προτιμά να μένει από πίσω, να κουνάει το δάχτυλο, να μιλάει αυτή για τη σωτηρία της πατρίδος, αλλά όταν έρχονται και τα πολύ δύσκολα, να λαϊκίζει και να δανείζεται την ρητορική όλων ημών είτε πράγματι παλεύουμε με τα θηρία. Προχθές το Σάββατο π.χ. είδα το πρωτοσέλιδο του Βήματος και να γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης «Αντώνη Σαμαρά βρόντηξέ τα. Εάν δεν σου δώσουνε τη δόση και αν βλέπεις να σε περιγελούν και να σε περιπαίζουν εσένα και την πατρίδα μην φοβάσαι, γιατί είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που θα πάθει η ευρωζώνη αν τυχόν και η Ελλάδα έφευγε από εκεί. Μη φοβάσαι». Όταν αυτά τα λέει κανένας άλλος τότε λένε πω πω το λόμπι της δραχμής».

Οι στρατολογημένοι

Για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι στις 16 Νοεμβρίου δεν θα έχει γάλα στα ράφια αν δεν ληφθεί η δόση, σχολίασε: «Έλα μωρέ τώρα. Ποιος τον πιστεύει τώρα. Όλα αυτά τα παιδιά που πέρασαν μια ζωή χαρούμενη όλα αυτά τα παιδιά που από την ώρα που γεννήθηκαν δεν δυσκολεύτηκαν ποτέ, παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο. Γιατί, είχε φανταστεί ποτέ ο Στουρνάρας ότι θα μπαίνει μέσα στο Κοινοβούλιο; Ότι θα ερχόταν και θα κατηγορούσε πολιτικά κόμματα και βουλευτές; Από πού και ως πού; Τον Στουρνάρα τον πήρε ο Σημίτης. Έχει σημασία για την ιστορία. Δεν είναι κατινισμός. Η διαδρομή του καθενός μας και η περπατησιά του προσδιορίζει και το ήθος του και τη στάση του. άσε τι λέει ο καθένας για σένα. Ποια ήταν δηλαδή η διαδρομή του κ. Στουρνάρα; Εγώ και ο άλλος έφταιγε; Εγώ δηλαδή παραποίησα τα στοιχεία; Ε, αντί ο Στουρνάρας τώρα να είναι μαζί με το Σημίτη και με τους σημιτοφύλακες όλους εκείνους τους περίεργους τύπους, είναι υπουργός».

Συμπλήρωσε δε πως «ο Παπαδήμος δεν έμεινε άνεργος. Έλληνας πρώην πρωθυπουργός δεν του φτάνει να ζει με αυτή την πραγματικά μεγάλη δόξα. Πράγματι αν σου το δώσουν έτσι μπορείς να μην το εκτιμάς. Αν το έχεις κερδίσει από το λαό, το θεωρείς αρκετά υποτιμητικό να δέχεσαι να σε διορίζει ο Σαμαράς προχθές στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας. Για να μην μείνει άνεργος ο Λουκάς Παπαδήμος. Έκανα ερώτηση στη Βουλή για να μάθω. Βλέπετε ότι δεν πάει κανένας χαμένος από αυτή την παρέα; Όμως πρέπει να έχεις περάσει από τη Λέσχη, να έχεις πάθει λοβοτομή, να έχεις αποδεχθεί ότι ένας είναι ο κύριος ο θεός σου, σε αυτόν πιστεύεις, σε αυτόν ορκίζεσαι. Και για όλους τους άλλους τους χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες, τους λες τόσο χυδαία ότι «δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος». Όταν στρατολογείσαι ή εσύ προσέρχεσαι οικειοθελώς, σου λένε πότε θα παίξεις το ρόλο σου. Είναι ρολίστες πολλοί. Και έχουν αποδεχθεί. Κοιτάξτε ανθρώπους που δεν είναι μέσα από το λαό, που δεν είναι από την επαρχία. Οι περισσότεροι από την επαρχία, οι καψεροί δεν είναι ρολίστες. Μπορεί να υφίστανται αυτόν τον εκβιασμό. Ακούνε και αυτοί ότι θα γίνει ανασχηματισμός, κάτσε μην με κάνουν και εμένα υφυπουργό, μην με κάνουν υπουργό, να γραφτεί στο κηδειόχαρτο. Μέχρι εκεί είναι η δική τους ιδιοτέλεια. Όλοι οι άλλοι όμως εδώ, στο κλεινόν άστυ είναι ρολίστες. Σε βάζουμε εκεί, σε βάζουμε στη μούργα, σε βάζουμε στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα θα σε βγάλουμε από εκεί και θα σε χρησιμοποιήσουμε. Όταν έρθει η ώρα σου όμως».

Όπως είπε, «το όνειρο του Σημίτη, εκείνο που ήθελε και δεν το κατάφερε ο καψερός, ήταν να εμφανιστεί μια παράταξη που δεν θα έχει καμία ιδεολογική συγγένεια, που δεν έχουν καμία ιδεολογία, που δεν θα έχουν καμία πατρίδα, που δεν έχουν αυτοί πατρίδα. Θα είναι λέει ευρωπαϊστές. Και σκεφτείτε να είναι και αρχιερέας της καινούργιας παράταξης».

«Δεν είχα δικαίωμα λόγου»

Για την επικοινωνία μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών, σημείωσε πως «δεν θα μπορούσα να σας πω ότι αυτή η ομάδα που εκ του κανονισμού προβλέπεται, μπορεί να αποκτήσει οποιαδήποτε άλλη ομοιογένεια. Δεν ψάχνω για τέτοιο πράγμα. Αν ήθελα θα έμενα και στην κυβέρνηση. Όμως για να μην έχουμε αυτόν τον αυτοεξευτελισμό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτές τις ενέργειες. Προχθές στη συζήτηση για τα μέτρα, εγώ, ένας από τους ανεξάρτητους, δεν είχα δικαίωμα λόγου. Εμένα δεν μου αρέσουν αυτά που επικρατούν ως αντίληψη, ότι όλοι μας έχουμε την ίδια άποψη και τι έχουμε να μοιράσουμε. Τίποτα δεν έχουμε να μοιράσουμε, αλλά ο καθένας προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά».

«Όταν είδα πως λειτουργούν τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη στην εσωκομματική τους δημοκρατία ή στην επικοινωνία τους με το λαό, μου θύμισε την εξωστρεφή λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πίστευα. Δεν πίστευα ότι σε επιχειρήσεις, κάθε μήνα το συντηρητικό κόμμα πάει στο αίθριο και κάνει λαϊκές συνελεύσεις, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «εμένα, πριν μερικές μέρες, οι δέκα συμπατριώτες που με έπιαναν είτε στην Αθήνα ή στις άλλες πόλεις, μου έλεγαν καλά κάνεις, κάνε αντίσταση αλλά μην φύγει από τη ΝΔ. Σήμερα δεν είναι το ίδιο, αλλά έχουν μια μεγάλη αγωνία».

Η Ελλάδα χώρος εξαθλιωμένων ιθαγενών

«Όταν παραιτήθηκα από υφυπουργός Εργασίας, πίστευα ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι απλά πολύ πρόθυμη απέναντι στους δανειστές, και ότι δεν είχε πολιτικό τσαμπουκά και προσωπικότητα. Σήμερα πλέον πιστεύω πως εξυπηρετεί ένα σαφή στόχο, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα εξαθλιωμένων ιθαγενών, στην οποία θα κάνουν κουμάντο οι νέοι κοτζαμπάσηδες. Και εγώ αναρωτιέμαι, γι’ αυτά ψηφίστηκε ο κ. Σαμαράς και εγώ από τον ελληνικό λαό ή για να επαναδιαπραγματευτεί; Τέτοιο μίγμα πολιτικής είχε το δικό μας οικονομικό σχέδιο που υπερασπιστήκαμε προεκλογικά και εκείνος ως πρόεδρος της ΝΔ ή ήταν ένα πρόγραμμα που απέρριπτε κατηγορηματικά νέες περικοπές, νέα υφεσιακά μέτρα; Βλέπετε ότι ο κ. Σαμαράς μετατρέπει και αυτή τη μεγάλη λαϊκή παράταξη σε ουρά του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ. Επέλεξε να είναι ο πρωθυπουργός του θλιβερού jawohl. Η ιστορία θα τον κρίνει», υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Τόνισε δε πως «η εξαθλίωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακούς τρόπους. Όταν όμως βλέπω τους βουλευτές, τους συναδέλφους μου, τους ομοϊδεάτες μου, όχι απλώς να ψηφίζουν με κατεβασμένο το κεφάλι, αλλά να είναι πάνω στα έδρανα και να χειροκροτούν τον Άδωνι Γεωργιάδη που λέει θα κόψουμε συντάξεις, δώστου χειροκρότημα, θα κόψουμε μισθούς, δώστου χειροκρότημα, στεναχωριέμαι και μου σηκώνεται η τρίχα. Λέω Θεέ μου, είναι δυνατόν; Τι ομαδική παράκρουση είναι αυτή; Για ποιο πράγμα χειροκροτούν; Ποια νίκη κατήγαγαν; Εναντίον του λαού;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: