Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το "μούδιασμα" της Νέας Δημοκρατίας

Πολλές είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν και στο πιο συμπαγές κοινοβουλευτικά τμήμα της κυβέρνησης, αυτό της Νέας Δημοκρατίας, αφού πέρα από τις όποιες γκρίνιες, πλέον υπάρχουν και οι ανοιχτές διαφωνίες, σε διάφορα θέματα.


Τέτοια διαφωνία ήταν και αυτή του Θεόδωρου Σολδάτου, βουλευτή Λευκάδας, ο οποίος αν και ψήφισε «ναι» στον προ»υπολογισμό, ψήφισε «παρών» στις δαπάνες των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας. Αυτό σήμανε τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από σχετική απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Σολδάτος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση και αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «το «παρών» που έδωσα στις δαπάνες των δύο Υπουργείων, συμβολίζει την ανάγκη ιδιαίτερου αγκαλιάσματος από την πολιτεία, εκείνων των κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το «παρών» στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συμβολίζει την ανάγκη αρωγής στο μεγάλο αριθμό «μικρομεσαίων» επιχειρηματιών που βρίσκεται στο κόκκινο και δανείζεται από τοκογλύφους, αφού οι τράπεζες έχουν κατεβάσει σ’ αυτούς ρολά. Στον αέρα βρίσκεται ακόμη και η μόνη κατοικία ορισμένων, αφού το ζήτημα μετατίθεται, χωρίς να αντιμετωπίζεται οριστικά. Θα αφήσουμε το Σάιλοκ του Σαίξπηρ, να αξιώνει κομμάτια από το σώμα τους; Το «παρών» στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, συμβολίζει την ανάγκη συμπαράστασης, στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους γήρατος του ΟΓΑ πατέρες μας, από τους οποίους περικόπτεται το 15% από τα 5000 ευρώ που παίρνουν ετησίως. Ο Αινείας όμως μετά τον πόλεμο της Τροίας, αντί για χρυσάφι, επέλεξε να πάρει στους ώμους του τον γέροντα και ανήμπορο πατέρα του, τον Αγχίση, και να τον μεταφέρει έξω από την πόλη.Η θετική μου τέλος ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο και στον προϋπολογισμό του 2013, δηλώνει, την εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου στην προσπάθεια που καταβάλλουν ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση, ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα και να επανέλθει σε συνθήκες ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και υπερηφάνειας, παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ωστόσο γενικότερα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένα «μούδιασμα» μια και αυτή η κίνηση από πολλούς θεωρήθηκε ως «παραδειγματισμός» προς τους υπόλοιπους βουλευτές, αφού τις τελευταίες μέρες, κάτω από το βάρος της γενικότερης κοινωνικής κατακραυγής, πολλοί προχωρούσαν σε δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο μη ψήφισης άλλων μέτρων αν έρθουν στη Βουλή. Μάλιστα κάποια blogs φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και δηλώσεις Καβαλιωτών βουλευτών για το θέμα. Όλα αυτά ενόχλησαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως φαίνεται δεν αποκηρύσσει τη λήψη κι άλλων επιπλέον μέτρων για να είναι το «καλό παιδί των δανειστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: