Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: «Αυτοί είναι οικονομικοί δολοφόνοι»

«Το Κοινοβούλιο δεν είναι τίποτα. Είναι ένα φύλο συκής. Δεν έχει κανένα λόγο, καμία ισχύ», σχολίασε για τα όσα γίνονται ενόψει της ψήφισης των μέτρων ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, κάνοντας λόγο για «κατοχή μετά Κοινοβουλίου. Η φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη της Χούντας ήταν πιο προωθημένη κατάσταση από αυτό που ζούμε σήμερα ως Κοινοβουλευτισμό». Μάλιστα αναφερόμενος στους πολιτικούς που κυβερνούν υπογράμμισε πως «μιλάμε για δοσίλογους, Μπροστά σε αυτούς οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης, είναι παιδική χαρά. Αυτά τα πράγματα που κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί είναι απίστευτα».


«Ο κ. Στουρνάρας είχε πει ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε. Προφανώς ο κ. Στουρνάρας δεν έχει γνώση του τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία σήμερα. Γι’ αυτό και λένε αλλοπρόσαλλα πράγματα. Πως είναι δυνατόν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία παίρνοντας μέτρα χρεοκοπίας; Γιατί τα μέτρα αυτά είναι μέτρα ολοκληρωτικής χρεοκοπίας. Θα καταλήξουν τη χώρα να υποβαθμιστεί σε βαθμό που κανένας δεν θα την πλησιάζει. Είπαν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρέπει να περνούν από τη Βουλή. Τι σόι επενδυτές έρχονται να αγοράσουν; Μιλάμε για τα λαμόγια της παγκόσμιας αγοράς. Λένε φωναχτά αυτό που ήδη εφαρμόζουν. Το Κοινοβούλιο δεν είναι τίποτα. Είναι ένα φύλο συκής. Δεν έχει κανένα λόγο, καμία ισχύ. Είδατε, προληπτικές διαγραφές. Βγήκε ένας βουλευτής της ΝΔ και διατύπωσε τη σκέψη του και τον διαγράψανε αυτομάτως. Είναι κατοχή μετά Κοινοβουλίου. Η φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη της Χούντας ήταν πιο προωθημένη κατάσταση από αυτό που ζούμε σήμερα ως Κοινοβουλευτισμό», σχολίασε ο κ. Καζάκης.

Όπως είπε, «αυτοί πιστεύουν ότι ο κόσμος θα δεχθεί τη μοίρα του. και αυτό τους διαβεβαιώνουν τα ξένα επιτελεία και κυρίως το Βερολίνο. Αυτοί δεν γνωρίζουν ιστορία, είναι ανιστόρητοι. Π.χ. ο κ. Στουρνάρας, για να δείτε επίπεδο ανθρώπου που διδάσκει σε οικονομική σχολή. Χρησιμοποίησε παράδειγμα για το μπολσεβίκικο χρέος το οποίο το πήρε από ένα παραπολιτικό σχόλιο των ΝΥ Τάιμς σαν δημοσίευση του ’30. Το θέμα αυτό για έναν οικονομολόγο είναι αντικείμενο μελέτης στη σχολή. Αυτός ο κύριος αντί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε άλλη πηγή για να στηρίξει το επιχείρημά του, χρησιμοποίησε παραπολιτικό σχόλιο εφημερίδας. Ε, αυτός ο τύπος είναι καθηγητής. Είναι ποτέ δυνατόν να βγάλει αξιόλογους φοιτητές, ή πώς να έχουμε σοβαρή εκπαίδευση σε αυτόν τον τόπο;».

Η προσάρτηση των Περιφερειών και των Δήμων

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «συμπεριφέρονται σαν να διαπραγματεύονται. Κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα και το έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ, το non paper που έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Εκεί αναφέρεται το εξής καταπληκτικό ότι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας θα τεθούν υπό την εποπτεία Ομοσπονδιακών κρατών. Δηλαδή θα προσαρτηθούν περιφέρειες και Δήμοι σε ομόσπονδα κρατίδια Ομοσπονδιακού κράτους. Ε, ποιο είναι ομοσπονδιακό κράτος που ενδιαφέρεται να προσαρτήσει; Η Γερμανία. Το περνάνε στο ντούκου όλοι, και την ίδια ώρα βγαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου και λέει πως σημασία δεν έχει τι λένε οι Γερμανοί αλλά πως απαντάμε εμείς. Εμένα με έπιασε σύγκρυο γιατί όχι δεν έχουν πει ποτέ στη ζωή τους, ούτε διανοήθηκαν ποτέ. Την ίδια μέρα που το λέει ο Κεδίκογλου, διοχετεύεται η έκθεση της τρόικας στο διεθνή Τύπο, όπου όλες οι δεσμεύσεις που θέλει το Γερμανικό υπουργείο περιλαμβάνονται στο κείμενο της Τρόικας που έχει υπογράψει ο κ. Στουρνάρας εκ μέρους της κυβέρνησης. Και αυτό της προσάρτησης το έχουν υπογράψει, όπως έχουν υπογράψει και τον κλειστό λογαριασμό. Εδώ μιλάμε για παραλογισμό. Οι Γερμανοί απαιτούν τα 31,5 δις, πριν τα δώσουν να δεσμεύσει το ελληνικό δημόσιο να δεσμεύσει ίσο ποσό. Δηλαδή να δεσμεύσει τα 2/3 των ετήσιων εσόδων του. Αν επιμείνουν σε αυτό οι Γερμανοί, σημαίνει ότι στο επόμενο δίμηνο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να προβεί σε εσωτερική στάση πληρωμών. Εδώ δεν είναι ύφεση, μιλάμε για γενικευμένη κατάρρευση. Και έχουμε τους ιδεολόγους που λένε πρέπει να μείνουμε στο ευρώ και ας πεθάνουμε».

Εκτίμησε μάλιστα πως «θα εμφανίσουν το νομοσχέδιο που θα περάσει από τη συμφωνία με την τρόικα, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, και θα κληθούν οι βουλευτές μέσα σε 12 ώρες να διαβάσουν, να συζητήσουν και να ψηφίσουν το πακέτο της συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή η κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος είναι 1,5%, το πλαφόν ασφαλείας που έχει βάλει η Ευρωζώνη είναι 9%. Σας πληροφορώ ότι αυτά τα λεφτά όπως θα τα πάρουν θα τα βγάλουν έξω. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Γι’ αυτό τα δίνουν σαν ανακεφαλαιοποίηση. Αν ήθελαν θα τα έδιναν κατευθείαν στην αγορά, αν ήθελες πραγματικά να τροφοδοτήσεις την αγορά δώσε χρήμα σε αυτά που χρωστάς. Η Ελλάδα είναι τελείως χρεοκοπημένη χώρα. Αγωνίζονται να μην υπάρξει επίσημη αναγγελία πτώχευσης γιατί θα επηρεάσει το ευρώ».

«Αυτοί είναι οικονομικοί δολοφόνοι»

Όπως είπε ο κ. Καζάκης, «αυτοί είναι οικονομικοί δολοφόνοι. Νομίζω ότι όσο περνάει από το χέρι της Μέρκελ και των υπολοίπων δεν θα αφήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει. Γιατί αυτή τη στιγμή ρισκάρει πάρα πολλά σε μια εκλογική αναμέτρηση. Ακόμη και ο Τσίπρας να βγει, το θέμα είναι ότι είναι αδύναμη πολιτική δύναμη. Αν υπάρξει το ενδεχόμενο να έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή θα πρέπει να επιλέξει τακτική Κουβέλη, οπότε θα διασπαστεί το κόμμα και θα γίνει ο χαμός, ή θα ακολουθήσει τακτική σαν αυτή οπότε θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα της Μέρκελ και των δανειστών Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σκελετοί σε πάρα πολλά ντουλάπια, και αυτό το ξέρουν. Γι’ αυτό γίνεται και αυτό το παιχνιδάκι με τις λίστες. Τους λένε ότι θα σας θάψουμε αν γίνει κάτι. Και να μην εμπλέκονται, σε ένα κόμμα που εκ φύσεως το κάνει αυτό είτε έχουν εμπλακεί άμεσα σε σκάνδαλα είτε έχουν λειτουργήσει ως βιτρίνα σε σκάνδαλα. Και αυτό που έγινε με τον κ. Μεϊμαράκη ήταν χτύπημα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά».

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή τη στιγμή το πολιτικό προσωπικό. Δεν είναι κατώτερο των περιστάσεων. Μιλάμε για δοσίλογους, Μπροστά σε αυτούς οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης, είναι παιδική χαρά. Αυτά τα πράγματα που κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί είναι απίστευτα», σημείωσε και τόνισε πως «θα στείλουμε σαν ΕΠΑΜ μια επιστολή στις 17 χώρες ότι αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι γενοκτονία των Ελλήνων. Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα θα πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Αφού δεν μπορείς να τα μαζέψεις γιατί τα επιβάλεις;».

Κλείνοντας παρατήρησε πως «μέσα στο 2013 θα γίνουν όλες οι περικοπές μισθών και συντάξεων, που το υπέγραψε και η ΔΗΜΑΡ. Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ότι από 1η Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί για οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ. Το κάνει για να συγκεντρώσει τα ακίνητα και να μετατραπεί σε ντίλερ ακινήτων το ίδιο το κράτος, και μετά να κλείσει συμφωνίες με πολύ μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια ώστε να κερδοσκοπήσουν. Αν το προχωρήσει αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: