Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΣΠ. ΤΡΙΨΑΣ: "Το κράτος δεν μπόρεσε να προστατέψει τον πλέον ευαίσθητο τομέα"

«Το κράτος δεν μπόρεσε να προστατέψει τον πλέον ευαίσθητο τομέα, τον μοναδικό που έχει μείνει όρθιο και είναι ο στρατός», σχολίασε ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


«Αυτό που συνέβη χθες, με έναν ταλαίπωρο Κωσταράκο, ο οποίος κατεβαίνει με μια ντουντούκα για να μιλήσει, αυτά, δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του κόσμου, και αυτό δείχνει ότι πλέον η ηγεσία και η φυσική και η πολιτική έχουν χάσει και την τελευταία ευθιξία. Εκεί που θα περιμέναμε χθες μια καρατόμηση του Κωσταράκου και μια παραίτηση του Παναγιωτόπουλου και Ελευσινιώτη, είδαμε να σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς να έχει συμβεί τίποτα. Καταλαβαίνετε, είναι ο συμβολισμός. Όσον αφορά ο αρχηγός τις εντολές τις παίρνει από τον υπουργό», παρατήρησε.

Όπως υπογράμμισε, «εγώ είδα ότι ήταν ένας φοβισμένος στρατηγός, και το γρηγορότερο δυνατόν το ΚΥΣΕΑ πρέπει να τον διώξει αμέσως. Αυτό σήμερα έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι το στράτευμα. Φαντάζομαι ότι κάποιο τηλέφωνο θα έγινε από τον υπουργό ή τον υφυπουργό και του είπαν να κατευνάσει το πλήθος. Όταν είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση απεργών, πρέπει να είναι ανεπτυγμένες μονάδες στο πεζοδρόμιο του Πενταγώνου και να υπάρχει και η ομάδα ασφάλειας του στρατοπέδου για να παρεμποδίσουν το πλήθος να εισέλθει στο στρατόπεδο. Αυτό λέει ο κανονισμός. Από εκεί και περά είδαμε δύο ταλαίπωρες γυναίκες, δύο στρατιωτίνες στην πύλη που προσπαθούν να τα κάνουν καλά με τον κόσμο που έχει όλα τα δίκια να πάει να διαμαρτυρηθεί».

Μάλιστα σχολίασε πως «υπάρχει και άλλη διάσταση. Αυτή τη στιγμή ποιοι υπηρετούν στο τάγμα ΓΕΣ. ΓΕΝ στην Αθήνα; Όλα τα παιδιά των κάποιων, όλα τα βύσματα. Γιατί σήμερα θα έπρεπε να έχει αδειάσει το στρατόπεδο πάνω στο Πεντάγωνο και να μην υπάρχει κανένα από αυτά τα παιδάκια που είχαν ένα βύσμα και είναι εκεί, γιατί δεν μπορούσαν και δεν ήταν άξιοι να προστατέψουνε το στρατόπεδό τους, αυτό το οποίο έχουν ορκιστεί να προστατέψουν».

«Αυτή ήταν η περίτρανη απόδειξη ότι είναι διαλυμένη η χώρα. Δεν το βλέπουμε; Αν φτάνουν στο σημείο να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά για να πουν ότι διαλύεται η χώρα, το μυαλό μου πάει αλλού. Μήπως πρέπει να τους πάμε όπως τους έξι; Γιατί εδώ φτάνουμε στα όρια της προδοσίας», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «αν θέλουν κάποιοι να δώσουν και ένα οποιοδήποτε μελανό σημείο στο στρατό, βλέπουμε ότι έγινε μια προσπάθεια και μέσω του Βήματος. Πρέπει να υπερασπίσουμε στο ακέραιο το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων. Πρέπει να προστατέψουμε αυτό που λέγεται στρατός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: