Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΠ. ΤΡΙΨΑΣ: "Οι Έλληνες βουλευτές ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν μπορούν να αντέξουν"

«Οι Έλληνες βουλευτές ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν μπορούν να αντέξουν και δεν μπορούν να βγουν σε καμία γειτονιά, γιατί άλλα είχαν τάξει και άλλα γίνονται», σχολίασε ο εκδότης εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», Σπύρος Τρίψας, που στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας του φιλοξενούσε ανοιχτή επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.


«Το σημαντικό δεν είναι να κάνουμε μόνο αφορισμούς και αισιχτιρισμούς. Ξέρετε η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε συμβολισμούς και έννοιες, που μπορούμε να τα πούμε όλα χωρίς να γινόμαστε λαϊκιστές και να βρίζουμε», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «η κα Μέρκελ αυτό που έχει να δώσει είναι να προστατέψει πρώτα το έθνος της, την πατρίδα της και κατ’ επέκταση να ματώσει η καρδιά της για την Ελλάδα, και μας συγκινεί».

Όπως παρατήρησε σε άλλο σημείο, «ο Χίτλερ είχε έρθει στην Ελλάδα με κανόνια, με βομβαρδισμούς με πείνα και είχε έρθει και είχε γίνει αποδεκτός από τη δοσίλογη κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άρματα αλλά έχουμε μια οικονομική καταστροφή, ο Έλληνας έχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση. Και ο θάνατος δεν προέρχεται πάντοτε από σφαίρες, προέρχεται και μέσα από την οικονομική κατάρρευση. Όταν λοιπόν βλέπουμε σήμερα παιδιά να λιποθυμούν μέσα στις τάξεις από την ασιτία, ναι κάποιος ευθύνεται. Ναι ευθυνόμαστε και εμείς σαν χώρα όμως τα παιχνίδια που παίζονται γύρω από την Ευρώπη δημιουργούν όλες αυτές τις συνθήκες που ο Έλληνας δεν μπορεί να πάρει ανάσα».

«Και οι ίδιοι παραδέχονται ότι η συνταγή είναι λάθος, και συνεχίζουν να μας μαστιγώνουν για να πάρουμε καινούργια μέτρα. Ε λοιπόν αυτό κάποιος πρέπει να τους το πει, κάποιος πρέπει να τους το δείξει. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα φερθείς αν Έλληνας και θα προστατέψει το έθνος. Αν μου λέγατε για τους προηγούμενους θα σας έλεγα ότι οι άνθρωποι είναι «ναι σε όλα». Η Μέρκελ αυτή τη στιγμή δεν έρχεται για να συζητήσει. Έρχεται για να πάρει την υπογραφή του πρωθυπουργού για το ισπανικό ζήτημά. Η Ισπανία αυτή τη στιγμή είναι το αγκάθι και στη Γερμανία και στην ευρωζώνη γενικότερα. Υπάρχει ακόμα το βέτο. Όταν θα πάμε στη σύνοδο κορυφής χωρίς να υπάρξει καμία έκθεση της τρόικα και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ή δεν θα έχουμε τη δόση, θα είναι ένας ακόμη εκβιασμός που θα προχωρήσει η Μέρκελ και οι δανειστές που θα πουν αν θέλετε να σας δώσουμε τη δόση δεν πρέπει να βάλετε βέτο, δεν πρέπει να μιλήσετε σε αυτό. Το δεύτερο που θέλει να κάνει η κα Μέρκελ είναι να μας πει ότι αυτόν τον άξονα του νότου που πάτε να δημιουργήσετε αυτή τη στιγμή, ξεχάστε τον», παρατήρησε και καταλόγισε στα αρνητικά του κ. Σαμαρά ότι δεν συμμετείχε στη συνάντηση με τις χώρες του νότου.

Σχετικά με την επιμονή του κ. Βενιζέλου να συμμετέχει στη συνάντηση, ο κ. Τρίψας παρατήρησε πως «ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που υπέγραφε. Ήταν πολύ εύκολος στις υπογραφές. Ο κ. Βενιζέλος κινδυνεύει και από το ίδιο του το κόμμα. Το κόμμα που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, δημοσκοπικά πέφτει κάτω από το 5% άρα δεν ξέρει πως θα είναι αύριο και αν θα υπάρχει αύριο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Άρα εδώ υπάρχει και η πολιτική επιβίωση του κ. Βενιζέλου. Και δεν νομίζω να έχει να πει κάτι περισσότερο από «yes madam» στην Μέρκελ που τόσα χρόνια έλεγε. Νομίζω ότι αυτό θέλει να το χρησιμοποιήσει για εσωτερική του πολιτική τακτική. Θέλει να έχει ένα ρόλο γιατί ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να αποκτήσει και θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση, ενδεχομένως του αντιπροέδρου. Οι Έλληνες βουλευτές ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν μπορούν να αντέξουν και δεν μπορούν να βγουν σε καμία γειτονιά, γιατί άλλα είχαν τάξει και άλλα γίνονται. Δεν ξέρουμε αν θα φτάσει αυτή η κυβέρνηση να κάνει ανασχηματισμό, και δεν ξέρουμε πότε θα έρθει το τέλος αυτής της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς αν δεν πάρει τη δόση και αν δεν πάρει αυτά που έπρεπε να πάρουμε από το Μάιο. Όπως τεράστιο πρόβλημα θα υπάρξει και αν πάρει τα μέτρα έτσι όπως θέλουν να μας τα επιβάλλουν οι τροϊκανοί, τα οποία δεν έχουν προηγούμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: