Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Να μην παραμένουμε στον μίζερο ρόλο του κομπάρσου»

«Είμαστε μπροστά σε μια καινούργια μπίζνα, γι’ αυτό λέω ότι αυτή την ώρα δεν μπορούν να σταθούν τέτοιες λογικές, όταν μάλιστα είναι η ώρα των μεγάλων, των οδυνηρών αποφάσεων και των πρώτων αρνητικών καταγραφών για την κυβέρνηση», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στη νέα αναγγελία για την ανάγκη ύπαρξης συμβολαιογραφικών πράξεων ακόμη και για το θάνατο των πολιτών.


«Τις επόμενες μέρες θα είναι τέτοια η πίεση του κόσμου που κάποιες τέτοιες κουταμάρες θα μπορούν να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Να δει κανένας να έχει βγει ο κόσμος στο δρόμο γιατί λέει ότι θα πρέπει να κάνω συμβολαιογραφική πράξη πριν πεθάνω για να πάρει ο επόμενος τη σύνταξή μου, ή γιατί θα πρέπει πράγματι να μάθουμε ποιος ήταν εκείνος που κρύβεται πίσω από αυτό, όταν η Κοινωνία της Πληροφορίας διοχετεύει δισεκατομμύρια, και εμείς να λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Άρα λοιπόν εδώ είμαστε μπροστά σε μια καινούργια μπίζνα, γι’ αυτό λέω ότι αυτή την ώρα δεν μπορούν να σταθούν τέτοιες λογικές, όταν μάλιστα είναι η ώρα των μεγάλων, των οδυνηρών αποφάσεων και των πρώτων αρνητικών καταγραφών για την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Όπως είπε, «έχουμε δυστυχώς συνηθίσει να προετοιμάζουν άλλοι για μας τα θέματα που δήθεν εμείς λύνουμε. Μήπως δεν έγινε την προηγούμενη βδομάδα αυτό το εξωφρενικό που είπε η Μέρκελ ότι θα αγοράζετε φάρμακα μόνο από τις δικές μου εταιρίες, και ακόμα αν αυτά τα φάρμακα γίνονται στο Μπαγκλαντές ή αν γίνονται στην Ινδία. Η κα Μέρκελ είχε λόγους να έρθει εδώ, ήρθε να κλείσει δουλειές, να πουλήσει. Πρέπει να τους πούμε ότι κοιτάξτε, ζούμε ακριβώς σε αυτή την εποχή που αυτά τα υπάκουα παιδιά των επιλογών της καταστροφής πρέπει να καταλάβουν πως όταν θα αρχίσουν να ισχύουν αυτά που ακούσαμε χθες και προχθές, και τα οποία ομολογουμένως είναι ακόμα χειρότερα και από όσο εγώ γνώριζα και με ώθησαν να παραιτηθώ τότε να τους πούμε ότι πλησιάζουμε με μεγάλη ταχύτητα σε μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη, γιατί όταν ο άνθρωπος δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει τότε ξεσπάει. Και το ξέσπασμα αυτό γκρέμισε αυτοκρατορίες. Όσο εξευτελιστικοί και να γίνουν οι μισθοί δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία στη μείωση του εργατικού κόστους».

«Σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό ήταν ο Νίκος Τσούκαλης, στενός συνεργάτης του κ. Κουβέλη, και είπε ότι δεν θα περάσουν αυτά και το διαμηνύσαμε στο Βρούτση, οπότε είπα εγώ και το λέω και τώρα: δηλαδή θα καταψηφίσει; Γιατί όντως αν είναι αυτοί αριστεροί και εγώ δεν είμαι αστροναύτης τότε θα καταψηφίσουν. Αν καταψηφίσουν οι αλλαγές θα είναι κατακλυσμιαίες, γιατί τώρα τους πήραμε όλοι χαμπάρι πως η προγραμματική σύγκλιση των τριών αρχηγών για τη σύσταση της κυβέρνησης ήταν σε λευκό χαρτί. Είναι σε λευκό χαρτί. Πού είναι οι συλλογικές συμβάσεις, που είναι η μετενέργεια, που είναι ο κατώτατος μισθός; Αν λέει λοιπόν αλήθεια ο Ν. Τσούκαλης τότε πείτε τους χαιρετίσματα. Το είπα με όνομα και επίθετο για να κρατήσουν αυτή την κασέτα γιατί τότε θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Τσούκαλης. Έστω είναι είδηση ότι ένας ακόμη βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, και ελπίζω γρήγορα να ακούσουμε και από τη ΝΔ, να μην κάνουν μόνο σαν τις χήρες, γιατί τους ακούω και μυξοκλαίνε. Αλλά θα πρέπει να πάρει και καθένας μας την ευθύνη του, γιατί δεν είναι μόνο δεν ήξερα, δεν καταλάβαινα, και τι να κάνω εγώ κλπ», παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος.

«Να μην παραμένουμε στον μίζερο ρόλο του κομπάρσου»

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, «είναι σημαντική όντως η δόση, αλλά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αφού μόλις εξανεμιστεί θα χρειαστούν και νέα μέτρα. Η κυβέρνηση πολύ γρήγορα απεδείχθη ότι είναι κοντόφθαλμη και ανίκανη να επιβάλει λύσεις ανάπτυξης, εκεί είναι η ουσία. Και η ευθύνη ανήκει και στους εμπνευστές της συγκυβέρνησης αλλά και σε όσους συνεχίζουν να τη στηρίζουν σε αυτό τον κατήφορο. Όταν εδώ όλοι καταλαβαίνουν και ομολογούν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε και δεν βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός, μπείτε να δείτε τα πρακτικά του Τόκιο. Λένε ότι κάναμε λάθος, δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Τα μέτρα δεν φέρνουν κοντά στο στόχο απλά υποβάλλουν το λαό στο μαρτύριο μιας κανονικής πλέον χρεοκοπίας από την οποία μάλιστα δεν θα βγει πιο δυνατός ο λαός μας αλλά πιο χρεωμένος από ποτέ. Θα πρέπει να μετατραπούμε σε θετικούς πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Να μην παραμένουμε στον μίζερο ρόλο του κομπάρσου και του υπάκουου παιδιού των επιλογών της καταστροφής».
«Ενώ ο νότος ετοιμάζεται να κάνει τη δική του αντεπίθεση, τη δική του παρέμβαση στις εξελίξεις, εμείς κρατάμε τα κλειδιά της κερκόπορτας. Να μην βιάζεται λοιπόν να πάρει κανείς βαθιά ανάσα. Τα δεινά μας σε αυτόν τον τόπο δεν τελειώνουν εύκολα. Ούτε η επιμήκυνση ούτε το κούρεμα θα έρθουν με το αζημίωτο», παρατήρησε.

Η υπόθεση του πετρελαίου

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε παράλληλα πως «τα τελευταία χρόνια έχουν εξαιρεθεί κάποιοι, να πουλάνε πετρέλαιο αφορολόγητο, χωρίς να είναι μπογιαντισμένο. Γιατί; Γιατί λέει οι πολεμικές μηχανές, τα πλοία που εφοδιάζουν ξένους στρατούς, τους είπαν ότι χαλάνε, δεν λειτουργούν καλά αν είναι κόκκινο, και έβαλαν τις υπογραφές τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο υπουργείο Οικονομικών. Γιατί; Για να μπορεί να πουληθεί όχι εκτός Ελλάδας, αλλά για να μπορεί να πουληθεί ως αφορολόγητο. Πόσα είναι αυτά που χάνει το κράτος από το μη φορολογήσιμο; Δις. Είναι τόσα για να μην κοπούν οι συντάξεις και οι μισθοί. Ζήτησαν τώρα να αυξηθούν οι τόνοι από τον καινούργιο υπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: