Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ετοιμάζεται η λίστα στην τοπική Νέα Δημοκρατία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο εκλογών, μια και όπως θεωρούν από τα κεντρικά της Συγγρού οι εκλογές δεν θα αργήσουν να έρθουν, τη στιγμή που κάποιοι τις τοποθετούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό σε όλες τις οργανώσεις όλων των βαθμίδων, που παράλληλα με όλα τα άλλα καλούνται να διερευνήσουν και τα σενάρια των υποψηφιοτήτων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Έτσι και στην Καβάλα, οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ στελεχών έχουν ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα ήδη απασχολεί μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ), του κόμματος.

Τα πρώτα ονόματα που φιλοδοξούν να φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο κυκλοφορούν ήδη, με τον μοναδικό που δεν έχει κάποιο θέμα στην εκ νέου υποψηφιότητά του να είναι ο νυν βουλευτής του κόμματος στην Καβάλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης θεωρείται από τις «κλειδωμένες» συμμετοχές αυτή του Γιώργου Καλαντζή, ο οποίος θέλει να έχει μια ακόμη «ευκαιρία», κάτι για το οποίο άλλωστε κινείται μεθοδικά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι κινήσεις του Θόδωρου Καλλιοντζή, του οποίου διακαής πόθος είναι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, αν θα κάνει αυτή τη φορά το βήμα ή αν θα παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, μια και κατά πάγια τακτική του ιδίου δεν αποκαλύπτει τα σχέδιά του, όπως έγινε και με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Καβάλας.

Επίσης θεωρείται πιθανή η συμμετοχή της Βάσως Παπουτσή – Μήττα στο ψηφοδέλτιο για να καλύψει τη θέση που προορίζεται για τις γυναίκες, η οποία και εκφράζει την «τάση» Σαμαρά, και παράλληλα έχει ήδη αναδειχθεί σε στέλεχος της νέας Νέας Δημοκρατίας.

Λόγω της υποστήριξής του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κάποιες φωνές που θέλουν υποψηφιότητα του Ανδρέα Μπαλίκα δεν φαίνεται να ευδοκιμούν, αφού ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θέλει να παραμείνει στην αυτοδιοίκηση με το βλέμμα στο Δήμο Παγγαίου.

Ένα μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι προς τα πού θα στραφεί η δεξαμενή των ψηφοφόρων του Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλου, και ποιόν πιθανά θα στηρίξει σε αυτό τον αγώνα ο πρώην βουλευτής, κάτι που θεωρείται ότι θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: