Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή γλώσσα και «μαχαιρώματα» παρατηρήθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε χθες μετά από αίτημα βουλευτών του κόμματος, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου.

Η ίδια, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα απευθυνόμενη τόσο στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όσο και σε μέλη της κυβέρνησης, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ότι «πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτος πρέπει να αλλάξεις εσύ, δεν μπορείς να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες».

Όπως είπε, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψήφισε μέτρα απίστευτης σκληρότητας αλλά κόψαμε μόνο μισθούς και συντάξεις. Έχουμε την απίστευτη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου που εσύ στήριξες», ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «η μείωση του ελλείμματος δεν είναι αυτή μου μας είπες. Δεν λέω να μην πληρώσουμε, όμως όσο εμείς δεν θέλουμε να πάμε στην πτώχευση άλλο τόσο δεν θέλει να πάμε ο Ομπάμα και η Ε.Ε».

Παρατήρησε μάλιστα πως «για τα χθεσινά δεν έχω καταλάβει τι έγινε και έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Θα ήθελα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και άλλων γιατί το βάρος είναι πολύ μεγάλο για τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ... Χρειάζεται συγκυβέρνηση... Να δεσμευθείς όμως εσύ ότι πρώτα απ' όλα θα αλλάξεις, να μη λειτουργείς με παρέες. Υπάρχουν όργανα. Διαφορετικά, εάν δεν δεσμευθείς, ο βίος του ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομος και θα συρθούμε σε εκλογές».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως πρέπει «να κατέβει το σήριαλ τρόμου ''έλλειμμα και χρέος'' και να ανέβει το ''ελπίδα, ανάπτυξη και προοπτική''».

Και από την κριτική των βουλευτών δεν γλίτωσαν ούτε οι παραιτηθέντες χθες Γιώργος Φλωρίδης και Έκτορας Νασιώκας, τους οποίους κάποια μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισαν «ριψάσπιδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για τη δεύτερη δύσκολη μέρα για την κυβέρνηση και το Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μετά την προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, ανέλαβε την ευθύνη να πορευθεί μόνος του προχωρώντας σε ανασχηματισμό και ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: