Θρακικό ιερό, που χρονολογείται μεταξύ 2.200 και 1.900 π.Χ. έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε περιοχή κοντά στο χωριό Κρουν της επαρχίας Καζανλούκ, στην κεντρική Βουλγαρία.
Το ιερό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από ορεινό οικισμό, σύμφωνα με τον καθηγητή Βασίλ Νικόλοφ, ο οποίος είναι και επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής.
Στην περιοχή βρέθηκαν, επίσης, εννέα παιδικοί τάφοι και για το λόγο αυτό από χθες βρίσκεται στην περιοχή Βρετανίδα βιο-αρχαιολόγος με ειδίκευση στη μελέτη του τελετουργικού της ταφής παιδιών κατά την αρχαιότητα.
Η Βρετανίδα ειδικός, σύμφωνα με τον κ. Νικόλοφ, θα προσπαθήσει να προσδιορίσει την ηλικία των παιδιών, καθώς και τα αίτια θανάτου τους.
Βρέθηκε, επίσης, ένα πέτρινο σκήπτρο, γεγονός που, σύμφωνα με το Βούλγαρο αρχαιολόγο, αποδεικνύει ότι ο ιερέας που λειτουργούσε στο συγκεκριμένο ιερό είχε, επίσης, κάποιου είδους πολιτικής εξουσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή διεξάγονται αρχαιολογικές ανασκαφές εδώ και πέντε χρόνια.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Σχολιο: Άραγε τι κάνει η Ελληνική πλευρά για να αναδείξει αυτό το κομμάτι της αρχαίας ιστορίας της Θράκης; Μάλλον τίποτα... Μήπως απλά βαριούνται και επικαλούνται την έλλειψη κονδυλίων;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου