Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα μετά τη συνάντηση με την κ. Αμάλ Κλούνεϊ

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με την αντιπροσωπεία των βρετανών νομικών και με την δικηγόρο κα Αμάλ Κλούνει, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσόρισα σήμερα στη χώρα μας και στο Υπουργείο Πολιτισμού μια ομάδα διακεκριμένων νομικών του Λονδίνου που πιστεύουν ακράδαντα το δίκαιο αίτημα της επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η κα Αμάλ Κλούνει και οι κ.κ Νόρμαν Πάλμερ και Τζέφρι Ρόμπερτσον, συνοδευόμενοι από τον κύριο Ντέιβιντ Χίλ Πρόεδρο Διεθνούς Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, μας υπέβαλλαν νομικές προτάσεις και γνώμες με στόχο τη νομική διεκδίκηση των Μαρμάρων. Όπως ξέρετε το θέμα της επανένωσης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε από τη χώρα μας ενώπιον της UNESCO και πρόσφατη απόφαση του Παγκόσμιου αυτού Οργανισμού καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να προσέλθει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης που είχε ζητήσει η Ελλάδα. Πρόκειται για μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν.
Κάθε πρόταση, κάθε ιδέα, κάθε υποστήριξη όταν μάλιστα προέρχεται από διεθνείς προσωπικότητες στο μεγάλο αυτό ζήτημα είναι καλοδεχούμενη.»

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: