Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Λίνα Μενδώνη: "Έχουν βρεθεί τα τμήματα από το ψηφιδωτό"

«Οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στο δεύτερο θάλαμο του Τύμβου Καστά».

Αυτό δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη προσθέτοντας μάλιστα πως «…από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα που έχουν αποκοπεί από το ψηφιδωτό, ορισμένα εκ των οποίων έχουν μήκος έως και 20 εκατοστά, αλλά και μεμονωμένες ψηφίδες».  Ανέφερε δε πως το έργο αποκατάστασης θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, χωρίς να προσδιορίσει τη διάρκεια των έργων.

Επίσης, η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κατέστησε σαφές πως η παράσταση του ψηφιδωτού, που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης, δεν είναι σπάνια στην τέχνη των αρχαίων χρόνων, καθώς έχει βρεθεί σε πολλές αγγειογραφίες.

«Τώρα την έχουμε και σε ψηφιδωτή μορφή», υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη. Τόνισε τέλος πως τα όσα έχουν ανακαλυφθεί στην Αμφίπολη  επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις των ερευνητών πως ο τάφος χρονολογείται από το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ., κάτι που σημειωτέον αναφέρθηκε πολλάκις στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

(Πηγή: www.parapolitika.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: