Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η οχυρωμένη ακρόπολη στο Κορφάρι των Αμυγδαλιών

Το βιβλίο «Κορφάρι των Αμυγδαλιών (Πάνορμος) Νάξου. Μία οχυρωμένη πρωτοκυκλαδική ακρόπολη», της δρος Αναστασίας Αγγελοπούλου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, και ώρα 19.00, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136, Θησείο).

Η μονογραφία, που εκδόθηκε πρόσφατα από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, αποτελεί τη δημοσίευση της οχυρωμένης ακρόπολης στο Κορφάρι των Αμυγδαλιών, η οποία αποτελεί μοναδική για τον ευρύτερο αιγαιακό χώρο αρχιτεκτονική μορφή. Η μελέτη αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις οχυρωμένες εγκαταστάσεις της περιόδου της ομάδας Καστριού (2500-2300 π.Χ.), διαφωτίζοντας παράλληλα άγνωστες, προς το παρόν, πτυχές του πολιτισμού, που ήκμασε στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων της 3ης χιλιετίας π.Χ.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι: Χρίστος Γ. Ντούμας (ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Δρ Φωτεινή Ζαφειροπούλου (επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων), Δρ Αναστασία Αγγελοπούλου (επιμελήτρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων), Δρ Αναστασία Δεβετζή (Αρχαιολογική Εταιρεία) και Δρ Γιάννης Μπασιάκος (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»).

(Πηγή: archaiologia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: