Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι η χώρα έχει κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερωτήσεις για τα χαρτοφυλάκια που θα λάβουν οι ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι αυτά θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Ο στόχος είναι, ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούργια μέρα, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της χώρας, στη λειτουργία της δημοκρατίας και στην εφαρμογή του Συντάγματος» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια έκανε δήλωσε και στα αγγλικά προς τους ξένους δημοσιογράφους: «Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μέσα στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με κύκλους των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος θα έχει υπουργική θέση στο κυβερνητικό σχήμα που θα είναι ολιγομελές, περίπου με 10 υπουργούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν προτίθεται να ζητήσει να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσαν ότι με τον Αλέξη Τσίπρα έχει σχέσεις εμπιστοσύνης και καλή προσωπική χημεία.

Επιπλέον «έχει κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία». Τέλος οι πηγές από τους ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι οι κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα  θα γίνουν σεβαστές. «Δεν θα κυβερνήσουμε με εκβιασμούς, αλλά με έντιμες και δημόσιες τοποθετήσεις» σημείωναν.

(Πηγή: tvxs.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: