Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Φωτογραφική έκθεση: Ευρήματα από την ανασκαφή της Βεργίνας στο Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ο επόμενος σταθμός της έκθεσης Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα: Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών, που άρχισε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2013 από τις Βρυξέλλες, συστήνοντας στους βουλευτές και τους επισκέπτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα ευρήματα από την ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Βεργίνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από την έναρξή της.

Την έκθεση, με φωτογραφίες ευρημάτων που συγκροτούν μια εικαστική περιήγηση στο ανάκτορο, το θέατρο, την αγορά και το νεκροταφείο των Αιγών, προετοίμασαν το Διεπιστημονικό Κέντρο Αρχαιολογικών Μελετών «Μανόλης Ανδρόνικος» του ΑΠΘ και η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Βεργίνας με πρωτοβουλία της διευθύντριάς της, αρχαιολόγου, ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ κ. Χρυσούλας Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, και των συνεργατών της.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00, στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1).

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί ως τον Ιούνιο του 2015 και θα πλαισιώσει σειρά δράσεων με πυρήνα την αρχαιολογική επιστήμη και τη σχέση της με τη δημοσιογραφία.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 10.00 έως τις 17.00 και κάθε Τετάρτη έως τις 20.00.

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: