Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας σε Αρχιεπίσκοπο: ''Να προσεύχεστε για την Ελλάδα''



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης,  ο οποίος και τον συνόδευσε μέχρι το γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο υποδέχθηκε τον κ. Αλέξη Τσίπρα καλωσορίζοντας στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ενώ τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του κόμματος του.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος και ο νέος Πρωθυπουργός είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου τριανταπέντε λεπτά.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο, του διεμήνυσε ότι πλέον οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους θα πιο ουσιαστικές από ποτέ.

"Ήρθα να πάρω την ευχή σας πριν αναλάβω το δύσκολο έργο. Έχουμε ανάγκη από δύναμη. Ήρθα να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις Eκκλησίας και Κράτους με τη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Επίσης πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: "Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά και να προσφέρουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας. Μέσα από τον διάλογο και τη καλή συνεργασία, το καλό κλίμα που υπάρχει νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".

"Μακαριώτατε, να προσεύχεστε για την Ελλάδα" φέρεται να είπε κλείνοντας ο κ. Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον κ. Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει για το καλό του ελληνικού λαού.

"Κύριε πρόεδρε, πολύ ευχαριστούμε, μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας. Πρώτο μέλημα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και σιγά σιγά όλα τα άλλα προβλήματα και θέματα που με σύνεση και χωρίς βία θα τα μελετήσουμε. Χρειάζεται όλοι μαζί να βάλουμε το χέρι μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, γιατί είναι κοινός ο στόχος, ο άνθρωπος" τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συνόδευσε τον νέο Πρωθυπουργό μέχρι την εξόδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

(Πηγή: romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: