Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κοινή ερώτηση για το επίδομα τέκνου

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης σε κοινή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος τέκνου, αναφέρει τα εξής:

Προς τους Υπουργούς
α) Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη
β) Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη

Θέμα: «Επίδομα Τέκνου»

Κύριοι Υπουργοί,
Μία από τις προϋποθέσεις  για την χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων  είναι η αποδεδειγμένη μόνιμη και συνεχής διαμονή στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (από το 2003). Αυτή αποδεικνύεται από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία δέκα έτη.
Η προϋπόθεση αυτή αφήνει χωρίς επίδομα τέκνου αρκετές οικογένειες, οι οποίες ήταν στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες και επέστρεψαν στην πατρίδα τους τα τελευταία έτη. Πολλοί από αυτούς είναι στην Ελλάδα τα τελευταία 7 ή 8 χρόνια και με την προϋπόθεση αυτή δεν λαμβάνουν το επίδομα τέκνου.

Κύριοι Υπουργοί,
Επειδή η χώρα μας διανύει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση,
Επειδή οι γεννήσεις στην χώρας μας τα τελευταία έτη έχουν μειωθεί,
Επειδή το επίδομα τέκνου ενθαρρύνει και βοηθά την ελληνική οικογένεια,
Προτείνω το επίδομα τέκνου να δίδεται σε όλες τις οικογένειες που ήταν μετανάστες στο εξωτερικό και πλέον επέστρεψαν στην Ελλάδα χωρίς χρονικές προϋποθέσεις.
Κατόπιν όλων των παραπάνω.....

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να λαμβάνουν επίδομα όλες οι οικογένειες που έχουν τέκνα χωρίς να υπάρχει η δέσμευση της δεκαετούς συνεχής διαμονής στην Ελλάδα;

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: