Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Φορολόγηση αγροτεμαχίων: εμμονή στην εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Φορολόγηση αγροτεμαχίων: εμμονή στην εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών

Οι “διευκρινήσεις” που έσπευσε να δώσει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ Λαζαρίδης σχετικά το ύψος της φορολογικής επιβάρυνσης της γεωργικής γης, αποδεικνύουν περίτρανα την εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην αποδιάρθρωση του αγροτικού χώρου.

 Η επιβολή  στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια τετραπλάσιου έως πενταπλάσιου φόρου σε σχέση με τα μη καλλιεργούμενα, χωρίς την παραμικρή προστασία της μικρομεσαίας αγροτικής εκμετάλλευσης, ενισχύει την τάση εγκατάλειψης της αγροτικής παραγωγής. Επιπλέον, με τον διαφαινόμενο τρόπο φορολόγησης της αγροτικής γης, θα οδηγηθούμε στην κατάρρευση της αξίας της και στην αλλαγή χρήσεων της προς όφελος των κερδοσκόπων.

Μόλις δύο μέρες μετά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι διακηρύξεις του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί του πρωτογενή τομέα “θεμελίου για να πατήσει ο τόπος” και “βασικού μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας”, αποδεικνύονται απροκάλυπτα πλαστές.

Άραγε τι θα πράξουν τώρα οι “σθεναρά” αντιδρώντες στη φορολογία των αγροτεμαχίων βουλευτές της ΝΔ ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αταλάντευτα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών, υποστηρίζει ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι λίγοι και ισχυροί, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον αγροτικό χώρο. Αυτά ακριβώς τα συμφέροντα, που στα χέρια τους ωθούν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, σταθερά και με απόλυτη συνέπεια οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: