Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΧΡ. ΜΠΟΣΜΠΟΤΗΣ: "Τα φίλτρα είναι προσωρινή λύση"

«Τα φίλτρα είναι μια τελείως προσωρινή λύση», παρατήρησε για την περίπτωση του νερού της Νικήσιανης, όπου καταγράφηκαν αυξημένες τιμές αρσενικού, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.


Όπως είπε, οι δημότες «κατά τη γνώμη μου σαφώς και δεν πρέπει να πίνουν νερό, αν και αυτές οι μέρες, συγκεκριμένες μέρες και απ’ ότι μαθαίνω από τις πληροφορίες μου, το νερό αυτές τις συγκεκριμένες μέρες πρέπει να είναι πεντακάθαρο γιατί δουλεύουν οι γεωτρήσεις σωστά, δουλεύουν τα φίλτρα σωστά, δουλεύουν τα πάντα σωστά».

«Όταν για παράδειγμα έχουμε ένα by pass με δύο βάνες, κλείνουμε τη βάνα που θα πάει το νερό στα φίλτρα, και το στέλνουμε με ελεύθερη ροή εκτός των φίλτρων, στέλνουμε μολυσμένο νερό. Το παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ότι για κάποιο χρονικό διάστημα τα φίλτρα τα είχαν εκτός λειτουργίας για να μην πάθουν τίποτα τα φίλτρα με τις παγωνιές. Και το ερώτημά μου είναι καλώς να τα έχετε εκτός λειτουργίας τα φίλτρα, ενημερώστε όμως τους κατοίκους. Αυτό μας είπαν στη ΔΕΥΑ. Εκεί είναι ψηλά, το νερό που περνά μέσα από τα φίλτρα κάνει κάποιο χρόνο για να περάσει, εκεί πέφτει η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν και εκεί ίσως με κάποια παγωνιά να υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αυτή ήταν μια εξήγηση, και εκεί παραδέχθηκαν ότι όντως, σε κάποιες περιόδους τα φίλτρα δεν λειτουργούσαν», παρατήρησε.

Επίσης συμπλήρωσε πως «το άλλο πρόβλημα είναι το εξής: Η Γεωργιανή δεν είχε ποτέ πρόβλημα με αρσενικό, γιατί δεν υδρεύεται από τις πηγές που υδρεύεται η Νικήσιανη αλλά από γεώτρηση, αυτή που λέμε στην «Καρακάξα». Και αναρωτιέται ο δήμαρχος, η Διεύθυνση Υγιεινής που βρήκε αρσενικό στη Γεωργιανή; Μα όταν δεν δουλεύετε τη γεώτρηση της Γεωργιανής, όταν οι ενδείξεις είναι μηδενικές για μήνες στο ρολόι του ηλεκτρικού της γεώτρησης, άρα στέλνετε νερό στη Γεωργιανή με ελεύθερη ροή από το μολυσμένο».

«Όπως επίσης, ενώ προχθές απειλούσε η διοίκηση της ΔΕΥΑ με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, χθες, μετά και από δική μας πρόταση, εναρμονίστηκαν πλήρως και είπαν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε πλήρως την οδηγία που μας έδωσαν, να ενημερωθεί ο κόσμος και είχα και μια πληροφορία ότι χθες το βραδάκι τα μεγάφωνα στη Νικήσιανη προέτρεπαν τον κόσμο να μην πιούν νερό. Κάναμε πρόταση να διανέμεται και εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους, πράγμα που η πλειοψηφία δεν το δέχθηκε. Γιατί είναι δική μας υποχρέωση η παροχή καθαρού νερού» ανέφερε.

Κατέληξε δε λέγοντας πως «στην έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντιλαμβάνονται ότι η λύση των φίλτρων δεν είναι μια μόνιμη λύση, όταν μπορεί να παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας. Και χθες άτομα της πλειοψηφίας ζητούσαν να βρεθεί μια μόνιμη λύση. Τα φίλτρα είναι κάτι το τελείως προσωρινό».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: