Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τ. ΚΟΥΪΚ: Οι κυβερνώντες δεν κυκλοφορούν στο δρόμο;

«Απορώ, οι κυβερνώντες, υπουργοί ή βουλευτές δεν κυκλοφορούν στις κεντρικές λεωφόρους για να δουν πόσοι άνθρωποι κοιμούνται στις κούτες τη νύχτα στις εισόδους των καταστημάτων που κατέβασαν ρολά;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας την πολιτική τακτική της κυβέρνησης.


Όπως είπε, «το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ πράγματι στην περιφέρεια η κατάσταση μοιάζει να είναι κάπως καλύτερη επειδή υπάρχει το κατσικάκι και η κοτούλα, επειδή η Ελλάδα διοικείται μονίμως από μια αθηνοκεντρική κυβέρνηση, απορώ, οι κυβερνώντες, υπουργοί ή βουλευτές δεν κυκλοφορούν στις κεντρικές λεωφόρους για να δουν πόσοι άνθρωποι κοιμούνται στις κούτες τη νύχτα στις εισόδους των καταστημάτων που κατέβασαν ρολά; Είχαμε 4 αυτοκτονίες μέσα σε 48 ώρες».

Τόνισε παράλληλα πως «ο κ. Ρουπακιώτης εκτελεί αυτό που λέει ο κ. Τόμσεν. Προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ που είναι και το παγκόσμιο φαινόμενο ένα αριστερό κόμμα να κάνει κυβέρνηση με δύο φιλελεύθερα κόμματα. Δεν είναι λύση να γεμίσουμε φυλακές και να αφήσουμε τον κόσμο να πηδάει από τα μπαλκόνια».

Αναφερόμενος στο κατά πόσο έχουν κάνει γνωστό το πρόγραμμά τους οι ΑΝΕΛ, είπε πως «την Κυριακή που περιόδευα σε αεροπορικές βάσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, μιλούσα με συγγενείς των υπηρετούντων και με ρωτούσαν για το ποια λύση υπάρχει. Ούτε εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανεξάρτητα από το πόσο γκρινιάζουμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα αθηνοκεντρικά δεν μας προβάλουν, και εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε το πρόγραμμά μας και δεν έχουμε πείσει ότι έχουμε λύση. Πολιτική δεν κάνεις μόνο μέσα από το Facebook και το Twitter, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Αυτό είναι και εσωκομματική κριτική. Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον κόσμο και λέω ότι πρέπει να εντείνουμε το πόρτα πόρτα, καφενείο καφενείο, λαϊκή λαϊκή. Έχουμε ένα καταπληκτικό εθνικό πρόγραμμα, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το επικαιροποιήσαμε και στο πρόσφατο συνέδριό μας. Το είπα και στο συνέδριο, ότι τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο, και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Δεν μπορεί να βασιζόμαστε μόνο στα μέλη των συντονιστικών επιτροπών που από την τσέπη τους αγωνίζονται, παλεύουν, πασχίζουν. Πρέπει όλοι να βγούμε στο δρόμο. Πρόβλημα επάρκειας του κυβερνητικού προγράμματος των ΑΝΕΛ δεν υπάρχει».

Τέλος, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι κάνει «βόλτες», ο κ. Κουίκ σημείωσε πως «από τη στιγμή που έχω κερδίσει την ιδιότητα του βουλευτή Επικρατείας με το σπαθί μου, δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου πει ότι κάνω ή δεν κάνω τη δουλειά μου καλά, ή κάνω ή δεν κάνω βόλτες. Ας πάνε να ρωτήσουν τη Θράκη που οι ΑΝΕΛ έχουμε γίνει ο μπελάς του Τουρκικού Προξενείου. Όταν πάω για να δουλέψω για την πατρίδα μου, δεν πάω για να κάνω βόλτες, αυτό είναι σαφές».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: