Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: "Εδώ είναι ένα θέατρο του παραλόγου"

Για «θέατρο του παραλόγου» και «κουκλοθέατρο» έκανε λόγο ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και την πολυδιαφημιζόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα.


«Εδώ είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Προσπαθούν να μας αποσπάσουν από το κυρίως ζητούμενο που είναι αυτή τη στιγμή είναι ότι το πακέτο των μέτρων θα αφαιρέσει 2-2500 ευρώ από κάθε οικογένεια επιπλέον. Αυτά όμως είναι κρίσιμα χιλιάρικα, γιατί δεν είναι ότι έχει περιθώριο το νοικοκυριό και του παίρνεις από τα περιθώρια που έχει. Είναι τόσο κρίσιμα που αποτελεί τη διαφορά από το χάος, την άβυσσο, και στο χείλος του γκρεμού που αυτή τη στιγμή βρίσκεται το μέσο νοικοκυριό. Αυτή είναι όλη η ιστορία», σχολίασε ο κ. Καζάκης και συμπλήρωσε: «Το ερώτημα είναι γιατί να παρθούν αυτά τα μέτρα; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος; Ποια είναι η οικονομική λογική πέρα από αυτό που λέει ο πρωθυπουργός της χώρας ότι είναι συμβατική μας δέσμευση; Εγώ δεν έχω ακούσει καμία οικονομική λογική ότι αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα. Το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι θα βελτιώσει την αξιοπιστία μας, προφανώς γιατί είμαστε λωποδύτες και μπαταχτσήδες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, και με κάποιο τρόπο θα μας δώσουν λεφτά, δανεικά πάλι δηλαδή από το εξωτερικό για να καλύψουμε τρέχουσες ανάγκες».

Για το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι θα βγούμε από την κρίση σε ενάμισι χρόνο, παρατήρησε ότι «αυτά είναι ανέκδοτα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αυτή τη στιγμή η κρίση της ελληνικής οικονομίας έχει μετατραπεί σε γενικευμένη παρακμή. Οι επενδύσεις έχουν πέσει στο επίπεδο της δεκαετίας του ’70».

«Έχεις ένα πρωθυπουργό, μια συγκυβέρνηση, για να μην πω ένα πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, το οποίο περί άλλων τυρβάζει. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το τι θα γίνει με το ζήτημα της τρέχουσας πολιτικής, χωρίς να καταλαβαίνει ότι όλη η χώρα βρίσκεται σε τέτοια κατάρρευση που δεν έχει βιώσει ούτε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί τουλάχιστον ήξερες τι συμβαίνει. Έρχεται ο κατακτητής, στα παίρνει όλα, στα μάζεψε και γι’ αυτό πήγες στην πείνα. Αλλά εδώ τι γίνεται;», σημείωσε.

Νέου τύπου κατοχή

«Εγώ το φωνάζω από την αρχή ότι πρόκειται για νέου τύπου κατοχή. Έχουμε τρεις επιτροπές ελέγχου της χώρας που έχουν εγκατασταθεί εδώ. Μία στην τράπεζα της Ελλάδος, που ελέγχει όλη την κίνηση κεφαλαίου, το δεύτερο είναι ένα ειδικό επιτελείο που εγκαταστάθηκε στις 6 του Μάη δύο μέρες μετά τις πρώτες εκλογές, ένα ειδικό επιτελείο ελέγχου του κρατικού προϋπολογισμού που εγκαταστάθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και υπάρχει και η τρίτη επιτροπή του Ράιχενμπαχ. Και δεν φτάνουν αυτές, που είναι αρκετές για να πεις ότι είσαι αποικία, προτεκτοράτο, υπό κατοχή, έχεις και ειδικό επιτετραμμένο, που περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα και λέει «τι μου αρέσει; Αυτό; Το παίρνω». Πείτε μου μια χώρα στον κόσμο που σέβεται τον εαυτό τους, η οποία έχει αποδεχθεί τέτοιου τύπου έλεγχο;», σημείωσε ο κ. Καζάκης.

Όπως είπε, «κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης. Η τρόικα ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να κοπεί, τι δεν μπορεί να κοπεί και τι θέλει να κοπεί η ίδια. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα μάπετ σόου, με διάφορες περίεργες φιγούρες, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Κουβέλη, ένα είδος κουκλοθέατρου, το οποίο παίζεται συστηματικά σε βάρος του ελληνικού λαού. Δηλαδή να νομίζει ο ελληνικός λαός ότι γίνεται διαπραγμάτευση. Κολοκύθια. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές που γίνονται για να εκτελεστούν. Αλλά για να μην εμφανιστούν οι άλλοι ότι είναι τόσο ξεφτιλισμένοι πλέον, δωσίλογοι, εμφανίζονται ότι δήθεν κάνουν διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: