Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης επιμένει

Επιμένει στην πολιτική «διαχωρισμού» της Θράκης από την Ανατολική Μακεδονία το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, που επανέρχεται στο θέμα ίδρυσης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στην ενιαία αντιμετώπιση που θα πρέπει να υπάρχει στο εσωτερικό μιας Περιφέρειας.


Αυτή τη φορά το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης διοργανώνει εκδήλωση στην Αθήνα για το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, «το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης πιστό στις υποχρεώσεις του απέναντι στη Θράκη, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αθήνα, θα λάβει χώρα μια παρουσίαση για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και την άμεση αναγκαιότητα αυτών στο κομμάτι της πολυπόθητης ανάπτυξης της χώρας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται και δρα υπό την αιγίδα του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου».

Όπως υπογραμμίζεται: «Η Θράκη είναι το σημαντικότερο γεωστρατηγικά κομμάτι της Ελλάδας και της Ευρώπης και ο τόπος με τον αρχαιότερο πολιτισμό της Ευρώπης. Και όπως το Φόρουμ κατά την ίδρυση του είχε ανακοινώσει, ότι η Θράκη επιβάλλεται να γίνει η «Ελβετία» της Ελλάδας και των Βαλκάνιων, έτσι και θα γίνει. Έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι είναι οι ειδικοί σε αύτη την θεματολογία και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για το γεγονός πως μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τη Θράκη. Οικονομολόγοι, Νομικοί και Πολιτικοί θα αναλύσουν τον ορισμό και τη φύση των Ε.Ο.Ζ., και θα ξεδιαλύνουν τους φόβους του ευρύτερου πληθυσμού της Θράκης, που είναι απολύτως κατανοητοί. Θα αναδείξουμε με αριθμούς και με δομημένη οικονομική σκέψη, με νέα στοιχεία και με εξειδικευμένες μελέτες, το τεράστιο όφελος μιας τέτοιας Ζώνης για την Θράκη άλλα και για την Ελλάδα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Πολώνια επέμενε έντονα να κρατήσει τις Ζώνες. Θα αποδείξουμε πως με αντισταθμιστικά μέτρα διευκολύνονται οι τοπικές εταιρίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν στις Ζώνες. Θα θίξουμε το εργασιακό θέμα, το οποίο δεν καταλύεται από το Εθνικό Δίκαιο, αλλά αντιθέτως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα απορροφηθούνε από τις ζώνες και το 70% αυτών θα προέρχεται από τον τοπικό πληθυσμό. Άλλωστε αυτό επιβάλει το Κοινοτικό Δίκαιο και αυτός είναι ο στόχος μας».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, «θα παρουσιάσουμε ένα καινοτόμο επτάλεπτο ντοκιμαντέρ, που ετοίμασε το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ της Θράκης με την βοήθεια ενός εξαίρετου Θρακιώτη κινηματογραφιστή, του Θεόφιλου Γεροντόπουλου και είμαστε σίγουροι ότι θα σας αφήσει τις εντονότερες εντυπώσεις για το ιερό Νησί των Καβείρων, τη Σαμοθράκη. Ελπίζουμε το βίντεο να σας κάνει υπερήφανους για τον σπουδαιότερο πολιτισμό του κόσμου που έχουμε την τιμή και μεγάλη ευθύνη να τον αποκαλούμε δικό μας. Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε με απλά λόγια και εικόνες τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας, που ποτέ δυστυχώς στην Νεοελληνική του Ιστορία δεν έχει αναδειχθεί όσο θα του άξιζε. Αυτό το ενεργειακό νησί με τα τρία είδη νερού, τους καταρράκτες, την αγρία φύση, την αρχαιότερη ιστορία της Ευρώπης, τη Νίκη και την Αρσινόη της Θράκης, που εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου, πρέπει να θαυμάζεται από όλη την Υφήλιο».

1 σχόλιο:

KMO100 είπε...

Υπήρξε κινητοποίηση του κόσμου έξω από την τράπεζα και δυναμική διαμαρτυρία. Ο κόσμος αυτός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, Ε.Πα.Μ., με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να ματαιωθεί το Συμπόσιο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (συνδιοργανωτής).