Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Καμπανάκι» για τα light προϊόντα

Τσίχλες χωρίς ζάχαρη, διαιτητικά γλυκά και light αναψυκτικά προτιμούνται συνήθως από όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Παρ’ όλα αυτά ειδικοί από τη Βρετανία ενημερώνουν ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν γαστρικά προβλήματα, να καταστρέψουν τα δόντια και να εμποδίσουν την απώλεια βάρους.

Αν και τα τρόφιμα με υποκατάστατα ζάχαρης προτείνονται ακόμα και από κάποιους επιστήμονες, τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι μερικά από αυτά μπορεί να μας κάνουν μεγαλύτερο κακό παρά καλό.

Μπορεί μέχρι τώρα κάποιοι ειδικοί να πρότειναν το μάσημα της τσίχλας χωρίς ζάχαρη μετά το γεύμα, ωστόσο τα ευρήματα νεότερης μελέτης έδειξαν ότι τα όξινα προσθετικά που περιέχουν ίσως διαβρώνουν τα δόντια μας αντί να τα προστατεύουν.

Οι σακχαροαλκοόλες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνουν την οξύτητα στο στόμα, η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή του σμάλτου. Ενα από αυτά τα υποκατάστατα είναι και η ξυλιτόλη που χρησιμοποιείται ευρέως στις τσίχλες.

Επίσης, μελετητές ισχυρίζονται ότι μπορεί τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα να δείχνουν «φιλικά» για την ανθρώπινη υγεία, ωστόσο σε αυξημένες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως σοβαρής μορφής διάρροια. Αν καταναλώνετε τέτοια προϊόντα, κάντε το με μέτρο.

(Πηγή evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: