Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Χωρίς να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, για ακόμη μια φορά, η ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της «Περιφερειακής Αναγέννησης» σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Εφετείου στην Καβάλα, συνεδριάζει την αύριο Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εδώ και πολύ καιρό οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσαν σχετικό αίτημα για να συζητηθεί το θέμα, το οποίο όμως δεν συζητήθηκε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, και αναμενόταν να συζητηθεί σε αυτή, ως θέμα πλέον της ημερήσιας διάταξης, κάτι που όμως δεν έγινε, σύμφωνα με την πρόσκληση της συνεδρίασης που είδε το φως της δημοσιότητας.

Κατά τα άλλα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης κυριαρχούν θέματα τυπικού χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται εκπλήξεις στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που θα θέσουν, με την έναρξη της συνεδρίασης οι σύμβουλοι.

Πιο συγκεκριμένα το Σώμα καλείται να εγκρίνει το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Άνω Καρυοφύτου μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Ξάνθης και να ορίσει εκπροσώπους για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και τη σύσταση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου». Α

Επίσης καλείται να συζητήσει τα κριτήρια των πενταμελών Επιτροπών του άρθρου 11 ΠΔ 51/2006 για την τοποθέτηση πωλητών στις κενές ή νέες θέσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, αλλά και τη διακοπή μίσθωσης ακινήτων λόγω επικείμενης κατάργησης αποκεντρωμένων υπηρεσιακών μονάδων εκπαίδευσης Έβρου.

Ακόμη θα συζητηθούν η συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την ανέλκυση, απομάκρυνση ή εξουδετέρωση ναυαγίων ή πλοίων, η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), για το έργο «Έργα Ύδρευσης Δήμου Προσοτσάνης» που βρίσκεται στον Δήμο Προσοτσάνης (Βόρεια-Βορειοανατολικά του οικισμού Καλλιθέας), της Π.Ε. Δράμας, η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της βιομηχανίας γάλακτος «ΡΟΔΟΠΗ», η απαγόρευση αλιείας στα ορεινά υδατορέματα του ποταμού Νέστου Π..Ε. Δράμας, η έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης του Ν.3852/2010 άρθρου 100 μεταξύ: της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης για την υλοποίηση του έργου : «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων Φ.Δ.Ο.Ροδόπης», και η σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του Δήμου Προσοτσάνης με την Π.Ε. Δράμας.

Λατομεία και άλλα

Φυσικά από τη συνεδρίαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα θέματα που αφορούν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για λατομικούς χώρους ή για φωτοβολταϊκά.

Έτσι το Σώμα καλείται να γνωμοδοτήσει αρχικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου (παράταση) έκτασης 57.301,00 τ.μ, στην περιοχή του Δ.Δ. Κοκκινογείων (θέση Καλύβια) του Δήμου Προσοτσάνης, για την έρευνα λατομικού χώρου βιομηχανικών ορυκτών έκτασης 45.042,01 τ.μ, στην περιοχή του Δ. Δ. Μεσοχωρίου (θέση Καρποφόρο) του Δήμου Παρανεστίου, για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 21.720,48 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Βώλακα (θέση Μιρνότου) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, για την ανανέωση των περιβαλλοντικών Όρων για εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων έκτασης 50.288 τ.μ. στη θέση «Πόρτες» περιοχής Δ. Κ. Νικήσιανης, Δήμου Παγγαίου, για την ανανέωση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμαροψηφίδας εμβαδού 53.099,00 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Σκοτεινό» του Δ.Δ. Ζυγού, του Δήμου Καβάλας, και για την έγκριση Περιβαλλοντικών Ορών του έργου «Εκμετάλλευση λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού (καολίνη) έκτασης 65.643,53 τ.μ.» στη θέση «Ασπροχώματα» της περιοχής Δ.Δ. Μυρτόφυτου Δήμου Παγγαίου.


Παράλληλα καλείται να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με την χρήση Φωτοβολταϊκών διατάξεων με εγκατεστημένη ισχύ 2,99 MW στην κτηματική περιοχή Σαπών» του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών και επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με την χρήση Φωτοβολταϊκών διατάξεων με εγκατεστημένη ισχύ 1,99 MW, στη θέση Πέρασμα Πυροβολικού» του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών.


Τέλος, καλείται να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την μονάδα «Κοπής και Επεξεργασίας Φυσικών Πετρωμάτων» στο αγρόκτημα Ξηροποτάμου του Δήμου Δράμας, της Π.Ε. Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: