Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΥΠΟΘΕΣΗ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ": Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι...

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, με παραγγελία του στο διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία, η οποία αφορά την παραχώρηση και ανταλλαγή εκτάσεων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους και να γίνει νέα έρευνα, που αντέθηκε ήδη στους εισαγγελείς Εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου.

Οι παραχωρήσεις αφορούν εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα (ή Μπορού) και την όχθη της, τις δυο νησίδες Αγίου Νικολάου και Παναγίας Παντανάσσης στη λίμνη Μπορού των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και την ανταλλαγή εκτάσεων με τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο στη μονή Βατοπεδίου ή αντηλλάγησαν με άλλες εκτάσεις, με συνέπεια να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Με την παραγγελία του, ο κ. Σανιδάς ζητά να διακριβωθεί η τέλεση εγκλημάτων και ειδικά αυτά της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, υπό πέντε μελών του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και ανταλλάξιμης περιουσίας, οκτώ μελών του Δ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τεσσάρων ορκωτών εκτιμητών όπως και κάθε άλλου συμμετόχου υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έχει.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα πρόσωπα, για τα οποία ζητείται η έρευνα, αναγνώρισαν κυριότητα εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, γνωμοδότησαν παραπλανώντας τους συναρμόδιους υπουργούς ότι μπορούσαν να ανταλλάξουν εκτάσεις του Δημοσίου με άλλες της Μονής και υπεκτίμησαν ακίνητα που παραχωρήθηκαν ή αντηλλάγησαν με τη Μονή, ενώ αντίθετα υπερεκτίμησαν ακίνητα που έλαβε η Μονή, με αποτέλεσμα η τελευταία να ωφελήθηκε λαμβάνοντας μεγαλυτέρων εκτάσεων ακίνητα.

Ειδικότερα, ο κ. Σανιδάς αναφέρει στην παραγγελία του ότι "τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου με τις γνωμοδοτήσεις με τις οποίες εδέχθησαν ότι η Μονή Βατοπεδίου έχει κυριότητα επί της λίμνης Βιστωνίδας, της εντός αυτής νησίδας Μπορού και επί παραλιμνίων εκτάσεων χιλιάδων στρεμμάτων, έβλαψαν τα συμφέροντα του Δημοσίου, ενόψει της αποδοχής των γνωμοδοτήσεων αυτών από τους υπουργούς και εν τέλει ενόψει της, μετά τη γνωμοδότηση του Δ' τμήματος του ΝΣΚ και την αποδοχή αυτής από τους αρμόδιους υπουργούς ανταλλαγής των εκτάσεων αυτών με άλλες εκτάσεις του Δημοσίου".

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΜΑΡΤΩΛΗ" ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΒΔΟΜΗ", ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: