Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Πυρκαγιά στο Παγγαίο!

Ευτυχώς προλάβαμε τα χειρότερα, και ο πιθανός εμπρησμός δεν είχε το αποτέλεσμα που ίσως κάποιοι ανέμεναν... Και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, από τους πυροσβέστες και τους πιλότους, μέχρι τους πολλούς εθελοντές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 4.30 το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου, σε ορεινή περιοχή βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Η φωτιά έγινε έγκαιρα αντιληπτή και στο σημείο έσπευσαν αμέσως οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 20 άνδρες, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL που έκαναν συνεχόμενες ρίψεις νερού, και ένα χωματουργικό μηχάνημα που βοήθησε στη διάνοιξη διόδων μέσα στην πυκνή βλάστηση, ώστε οι δυνάμεις να φτάσουν κοντά στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή στο έργο της κατάστασης των 40 εθελοντών μελών των ομάδων πυροπροστασίας του Δήμου Παγγαίου, που καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού περιπολούν, όλο το 24ωρο.

Ο καλός συντονισμός των ομάδων κατάσβεσης της φωτιάς, σε συνάντηση με την ευνοϊκή φορά του ανέμου, βοήθησαν ώστε πολύ γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και να κατασβεστεί, έχοντας κάψει περίπου 5 στρέμματα με πουρνάρια, σε μία «δύσκολη» πλαγιά του Παγγαίου με πυκνή βλάστηση. Πιθανολογείται ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό, κάτι που ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: