"Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καταδίκασε την αλαζονεία απέναντι στην Ιρλανδία και προειδοποίησε για τον κίνδυνο απομόνωσης της χώρας αυτής μετά την απόρριψη των Ιρλανδών της μεταρρυθμιστικής συνθήκης της ΕΕ.
"Δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση αν κάνουμε κήρυγμα στην Ιρλανδία ή αν την απομονώσουμε", τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland. "Ανησυχώ για την έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στην Ιρλανδία και ειδικά από τα μεγάλα κράτη-μέλη", πρόσθεσε.
"Πιστεύω ότι θα αποβεί μοιραίο αν αποκλείσουμε την Ιρλανδία", είπε ακόμα ο Γιούνκερ, επισημαίνοντας πως "είναι δείγμα αλαζονείας το να πούμε στους Ιρλανδούς ότι η ψήφος τους δεν μετράει επειδή προέρχεται από μια μικρή χώρα".
"Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ιρλανδικού λαού και να την λάβουμε σοβαρά υπόψη μας όπως το "όχι" των Γάλλων και των Ολλανδών", υπογράμμισε επίσης ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός σε άλλη του συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt.
Στους γερμανικούς Financial Times είπε ακόμα: "Είμαι ειδικός στα μικρά κράτη...δεν τους αρέσει να τους δίνουν μαθήματα τα μεγάλα". "Αν οι Ιρλανδοί εγκρίνουν τελικά την συνθήκη, θα μπορούσε να εφαρμοστεί με τη σημερινή της μορφή ή με μερικές μικρές τροποποιήσεις", κατέληξε ο Γιούνκερ. Στο ιρλανδικό δημοψήφισμα, οι ψηφοφόροι απέρριψαν με ποσοστό 53,4% έναντι 46,6% την συνθήκη της Λισσαβόνας".
Την παραπάνω είδηση μετέδωσε το ΑΠΕ, σχετικά με την "επόμενη μέρα" από το όχι των Ιρλανδών. Γιατί όπως φάνηκε οι Ιρλανδοί που ρωτήθηκαν για τη συνθήκη της Λισσαβόνας, τόλμησαν να μιλήσουν, και γι αυτό πολλοί θέλησαν να τους "καταδικάσουν".
Και προβληματίζει πραγματικά το γεγονός οτι από τη "δημοκρατική" Ευρώπη, καταδικάζεται κάποιο μέλος που "τόλμησε" να εκφράσει "δημοκρατική" άποψη.
Άραγε σκέφτηκαν όλα τα κράτη τι θα συνέβαινε αν και οι ίδιοι οι πολιτικοί ταγοί ρωτούσαν το λαό. Σχεδόν σίγουρο είναι οτι οι περισσότεροι θα έλεγαν όχι, γι αυτό και οι περισσότεροι προτίμησαν την "ασφάλεια" της ...κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου