Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η εορτή του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε η Ελευθερούπολη στον εορτάζοντα ιστορικό, υπόσκαπτο και κατανυκτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 5ης Δεκεμβρίου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγγελλος της Μητροπόλεως πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως. Παρέστησαν οι Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και πλήθος ευλαβών πιστών.
Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου, Ιεροκήρυξ της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, αναφερόμενος κατάλληλα με Θεολογικό λόγο στον βίο του τιμώμενου Αγίου, τονίζοντας την πραότητα που τον διέκρινε. Τέλος ο Πρωτοσύγγελλος της Μητροπόλεως και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, του ιερείς καθώς και των ευλαβή  λαό  για την παρουσία τους.
Την κυριώνυμο ημέρα εορτής ήτοι Σάββατο 6ης Νοεμβρίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο της πόλεως. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος, στη διδακτικότατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου την Αγάπη και τη Φιλευσπλαχνία του.
Τον Βυζαντινό χορό των ιεροψαλτών εκόσμησε με την παρουσία του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πάρης, Καθηγητής της Ερμηνείας και Εκτέλεσης Ψαλτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην Ακολουθία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπον Αναστασιάδη, τον Διοικητή της Μονάδας MLRS Αντισυνταγματάρχη κ. Παναγιώτη Καψανάκη, και τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παγγαίου .
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατεθεί δεξίωσης προς όλους στο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

(Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Ελευθερουπόλεως)

Δεν υπάρχουν σχόλια: