Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την παραμονή της γιορτής, με τον καθιερωμένο Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, στο ιερό παρεκκλήσιο του στρατοπέδου. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας εντός του στρατοπέδου.



Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αφού μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, συνεχάρη τον Διοικητή της Μονάδος για την πρωτοβουλία που είχε να τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Στρατοπέδου για πρώτη φορά η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Αγίας. Τέλος ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα για την πατρίδα μας και τον φιλόχριστο στρατό και η Αγία Βαρβάρα να παρέχει την εξαιρετική της προστασία και ευλογία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά που αποτελούν σήμερα εμπόδιο στην πορεία του έθνους μας.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε την ημέρα της γιορτής με Δοξολογία προς τιμή της μνήμη της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού. Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσόστομου.

Ακολούθησε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από το διοικητή της 193 ΜΠΕΠ (MLRS) αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Παναγιώτη Καψανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων πως «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων».


 Υπογράμμισε δε: «είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο δυσχερούς οικονομικής κατάστασης η οποία επηρεάζει πολυποίκιλα τόσο την πατρίδα μας όσο και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η καθημερινότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη για πολλούς συμπατριώτες μας. Παρά τις δυσκολίες όμως το στρατιωτικό προσωπικό οφείλει να παραμείνει προσηλωμένο στην αποστολή και στο καθήκον του γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ουδεμία έκπτωση επιτρέπεται στην ετοιμότητα και στην μαχητική ικανότητα του. Για όλους εμάς που υπηρετούμαι στον Ελληνικό στρατό η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας αποτελεί χρέος τιμής προς την ελληνική κοινωνία στην οποία πρέπει να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την σημερινή δύσκολη κατάσταση».

(Πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολις Ελευθερουπόλεως, Παναγιώτης Παπαευαγγέλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: