Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου – Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ελευθερούπολη


Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και τη παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θωμάς Ανδρέου με λόγον μεστόν ωραίων εννοιών και διδαχών.
Ακολούθως έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου ανά τας οδούς πέριξ του Ιερού Ναού, με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, της μπάντας του Δήμου παιανιζούσης θρησκευτικά εμβατήρια.
Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου πλαισιωμένων υπό πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως, εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος.
Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Στυλιανού Μενεξέ. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον τα ειδικώτερα καθήκοντα του στην ιδιόμορφη Ενορία όπου θα ιερατεύση.


(Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Ελευθερουπόλεως)

Δεν υπάρχουν σχόλια: