Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Δεν απέδωσε το "καλόπιασμα" Κ. Μητσοτάκη στον Π. Καμμένο

Στην προτροπή να βρεθεί συναινετική λύση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να βρεθεί τέτοιου τύπου λύση και ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν κίνδυνο για το ευρώ και επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις προκειμένου αυτές να αποφευχθούν.

Η συνάντηση διήρκεσε τουλάχιστον περίπου μια ώρα. Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους δημοσιογράφους ενημέρωσε ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ του ζήτησε να βρεθεί μια λύση συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων και να διαπραγματευτούν βάσει εθνικής πολιτικής. Ζήτησε επιπλέον αυτή η συναινετική λύση να υπάρξει πριν από τις εκλογές.

Ο Πάνος Καμένος σημείωσε: «Είναι το σημείο που διαφωνούμε». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν είναι δυνατόν να βρεθεί τέτοια λύση καθώς οι Σαμαράς και Βενιζέλος «αρνούνται τον διάλογο και έχουν βάλει υπογραφές σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις». Επανέλαβε τη θέση του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα δώσει το «φιλί της ζωής» στους Σαμαράς και Βενιζέλο. Ανέφερε πάντως ότι οι ΑΝΕΛ είναι ανοιχτή στη συμμετοχή σε συναινετική λύση μετά τις εκλογές. Χαρακτήρισε πάντως τις εκλογές μονόδρομο.

(Διαβάστε περισσότερα στο tvxs.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: