Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε μεγάλη μάχη μπροστά μας

Αισιόδοξος λόγω της προσωπικότητας του Λουκά Παπαδήμου εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7 ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ο νέος πρωθυπουργός καλείται να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι.

Όπως είπε, «βλέποντας το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, που από τη μια παλινωδία στην άλλη βλακεία περνούσε, από την μια γκάφα στην επόμενη. Βλέποντας τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φαίνεται να είναι εξουσιομανής, να θέλει να γίνει πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν η Ελλάδα γίνει Ουγκάντα, και βέβαια τον γνωστό λαϊκιστή Γιώργο Καρατζαφέρη, έκανα την αντιστοίχηση με το γαλήνιο και ήρεμο πρόσωπο του διανοουμένου Λουκά Παπαδήμου». Παρατήρησε δε πως «το οξύμωρο ότι αν έχουμε σήμερα το Λουκά Παπαδήμο το οφείλουμε στη λαϊκή δεξιά, τον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος εκτιμώ πως αν δεν έκανε όλο αυτό το σόου το βράδυ της Τετάρτης δεν θα ήταν πρωθυπουργός ο Παπαδήμος».

«Βλέπω από χθες το βράδυ (σ.σ. προχθές), ένα αίσθημα ανακούφισης στα συμφέροντα και σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Γιατί αυτές οι παλινωδίες του επικίνδυνου Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες μέσα σε ένα κλίμα αλλαγών τις έχουμε ξεχάσει, το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος πήγαινε για πρωθυπουργό της χώρας τον Πετσάλνικο, έναν άνθρωπο που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να πάει να διαπραγματευτεί με τη Μέρκελ, δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας. Εντάξει ο Παπαδήμος είναι ένας άνθρωπος των συμφερόντων, όμως ήταν και ένας από τους δεινούς υποστηρικτές του ευρώ και τους ανθρώπους που βοήθησαν τα μέγιστα για να μπούμε στο ευρώ. Δημιουργεί μια νησίδα ασφαλείας στην Ευρώπη. Και να μην ξεχνάμε ότι από τον αναξιόπιστο Παπανδρέου, με τον οποίο όλη η Ευρώπη γελάει, όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα τον έβλεπε να κάνει διαγγέλματα, περνάμε σε έναν μειλίχιο άνθρωπο», σχολίασε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Η ΝΔ λίγο η πολύ λέει ότι ο κ. Παπαδήμος δεν είναι τίποτε παραπάνω από έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να πάμε σε εκλογές. Την ίδια στιγμή όμως η κοινωνία έχει προσδοκίες ότι αυτός ο άνθρωπος θα μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο. Άρα ήδη βλέπω μια διάθεση από τη ΝΔ να μειώσει την παρουσία του Παπαδήμου και να την υποσκάψει», τόνισε και συμπλήρωσε πως «καλή η ρητορεία και η κριτική αλλά κάποιος πρέπει να «βγάλει και τα κάστανα από τη φωτιά». Ακόμη και από την αριστερά τον Παπαδήμο τον αποδέχονται και λένε, άσε τον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και μετά πάμε να λύσουμε τις διαφορές μας».

«Οι Ευρωπαίοι βλέπουν ότι έχουν έναν αξιόπιστο και εχέφρονα άνθρωπο απέναντί τους. Δεν έχουν τον Παπανδρέου με τους διάφορους ψυχισμούς του και τα τρελά πράγματα που κάνει. Και εγώ κατά του δημοψηφίσματος ήμουν και θεωρώ ότι ο Παπανδρέου είναι ένα βήμα πριν το άσυλο με αυτά που κάνει, αλλά υπήρχε και μια θετική απόληξη όλης αυτής της αναταραχής. Άλλαξε το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, ανατράπηκε και ο Μπερλουσκόνι, και οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι για να φτάσει να υπάρχει ένας τέτοιος πολιτικός κλυδωνισμός από μια χώρα σαν την Ελλάδα σημαίνει ότι τα μέτρα δεν είναι η ενδεδειγμένη συνταγή, και εκτιμώ ότι θα υπάρχει μια στροφή στο πρόσωπο του Παπαδήμου, γιατί είναι ένας τεχνοκράτης, είναι ένας από αυτούς», παρατήρησε και κατεληξε λέγοντας πως «αυτός ο άνθρωπος είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας μας. Εγώ είμαι σχετικά αισιόδοξος λόγω της προσωπικότητας Παπαδήμου. Έχουμε έναν εξουσιομανή Γιώργο Παπανδρέου, και έχει να αντιμετωπίσει έναν εξουσιομανή και εξουσιολάτρη Αντώνη Σαμαρά που θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Αυτό το δίδυμο δεν θα κάνει εύκολη τη ζωή του Παπαδήμου. Έχουμε μια μεγάλη μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: