Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: "Ο Παπανδρέου αποφλοιώνεται σαν το κρεμμύδι"

Καυστικός και επιθετικός στον Γιώργο Παπανδρέου εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, χαρακτηρίζοντας τον «πολιτικό πτώμα». Μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ μόλις στηθούνε κάλπες θα μπει στον αποτεφρωτήρα. Όταν θα βγει θα είναι αγνώριστο, θα είναι μονοψήφιο, ενδεχομένως τρίτο ή τέταρτο κόμμα, θα το έχει αποδοκιμάσει πρώτα απ’ όλα η πατριωτική βάση του ΠΑΣΟΚ, θα το έχει ξεσκίσει η πατριωτική βάση του ΠΑΣΟΚ», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι όλες οι κινήσεις του πρωθυπουργού γίνονται βάση σχεδίου.

Όπως ανέφερε «στη δημοκρατία δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Στήνεις κάλπες. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, και οργίζομαι στην κυριολεξία όταν ακούω οποιονδήποτε συνάδελφό μου η πολιτικό, να διερωτάται για τις εκλογές. Έχεις 11 εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε εκλογές, το μισό ΠΑΣΟΚ λέει εκλογές, το μισό υπουργικό συμβούλιο κατ’ ιδίαν λέει εκλογές και καθόμαστε και λέμε συναίνεση, συγκυβέρνηση, συνοίκηση, δημοψήφισμα, τηλεζάπινγκ, και όλα αυτά. Δηλαδή η δημοκρατία μας τι είναι εξωθεσμική; Εξωδιαδικαστική; Δεν κατάλαβα δηλαδή; Γιατί φοβούνται ορισμένοι τις εκλογές; Δεν είναι ελεύθερη έκφραση ενός κόσμου; Δεν είναι κυρίαρχος ο λαός;» και αναρωτήθηκε: «Το ΠΑΣΟΚ, ο Σημίτης ο Παπανδρέου η ΝΔ δεν έχουν πάει σε πρόωρες εκλογές για ασήμαντους λόγους; Γιατί δεν πάει ο Γιωργάκης ή ο Γιώργος ή ο Τζέφρυ ή ο Τσολάκογλου, που λέω εγώ; Γιατί δεν πάει;».

Υπογράμμισε μάλιστα πως «είναι δυνατόν να μου λέτε ότι ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ανησυχία του, η Αμερικανική πρεσβεία εδώ, τα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών στην Αθήνα. Εδώ για να κλάσει ο Παπανδρέου το λέει πρώτα στην πρεσβεία! Εδώ ο άνθρωπος όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγαινε στην πρεσβεία και τους έλεγε, «θα παγώσω τον South Stream, θα παγώσω τον Μπουργκας - Αλεξανδρούπολη», και τα έκανε. Είναι δυνατόν όταν γράφει ο Αμερικανός πρέσβης, και έχω το τηλεγράφημα στο Crash την Παρασκευή, ότι «είναι αγχωμένος ο άνθρωπος, ανυπομονεί να δουλέψει για μας. Και το λέει πριν καν γίνει πρωθυπουργός, πριν πάει σε εκλογές».

Σχολίασε μάλιστα πως «είναι δυνατόν να πηγαίνει πολιτικός φορέας που λαδωνότανε από γερμανική πολυεθνική να παζαρεύει με τους Γερμανούς τα ελληνικά συμφέροντα; Πήγαιναν οι μαύρες βαλίτσες στο πλυντήριο του λογιστηρίου του ΠΑΣΟΚ, και μετά πάει στο Βερολίνο και διαπραγματεύεται με ποιους; Με αυτούς που μας φακέλωναν;».

Για το δημοψήφισμα

Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Τράγκας σημείωσε πως «θα βάλει στο δημοψήφισμα ότι κουρεύει κατά 50%, και σε δένει σε πολύχρονη δουλεία. Μάλιστα βγήκε προχθές και μου έκανε εντύπωση, δεν ντρέπεται κιόλας, και λέει, μπορούμε να έχουμε μια τεχνογνωσία. Τι λες ρε! Η ακτή του Ελεφαντοστού είμαστε; Τι τεχνογνωσία είναι αυτή; Δηλαδή ερμηνεύει και μεταμορφώνει, κάνει καμουφλάζ στον όρο ύπατη αρμοστεία. Δηλαδή στο προτεκτοράτο που προσδένει στο γερμανικό κολοσσό, στην κα Μέρκελ, βάζει τον τίτλο τεχνογνωσία, παρουσία τεχνικών εμπειρογνωμόνων».

«Όλο το θέμα του μνημονίου είναι θέμα χρόνου. Η Ελλάς ήθελε νοικοκύρεμα. Δέχθηκε ένα δόλιο υπερδανεισμό από τους δοσίλογους των Αθηνών, οι οποίοι υπέγραφαν δάνεια και ταυτόχρονα αγόραζαν από αυτούς που δάνειζαν. Όταν διαχειρίζεσαι χρέη είναι η καλύτερη μπίζνα. Ο Παπανδρέου είναι σύνδικος στην πτώχευση της Ελλάδας. Είναι σύνδικος στην πτωχευτική διαδικασία. Ο Παπανδρέου ήρθε να πάει παρακάτω την ολιγαρχία, όσο μπορεί» παρατήρησε.

Σχετικά με την αυριανή ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τράγκας σημείωσε πως «φήφο εμπιστοσύνης θα πάρει. Ο Παπανδρέου αποφλοιώνεται σαν το κρεμμύδι. Το ΠΑΣΟΚ μόλις στηθούνε κάλπες θα μπει στον αποτεφρωτήρα. Όταν θα βγει θα είναι αγνώριστο, θα είναι μονοψήφιο, ενδεχομένως τρίτο ή τέταρτο κόμμα, θα το έχει αποδοκιμάσει πρώτα απ’ όλα η πατριωτική βάση του ΠΑΣΟΚ, θα το έχει ξεσκίσει η πατριωτική βάση του ΠΑΣΟΚ. Το παλικάρι αυτό, η αγορίνα μας, η παιχτούρα μας, που είναι μεγάλος πολιτικός ηγέτης, μη περάσει από το νου κανενός ότι είναι αδαής και γκαγκά. Καθόλου».

Κλείνοντας, εκτίμησε πως «αυτή η κρίση κατά τη γνώμη μου θα καταπιεί τρεις με τέσσερις κυβερνήσεις. Το παρόν πολιτικό σκηνικό ως έχει είναι ήδη οστεοφυλάκιο. Δεν έχουμε πρωθυπουργό, έχουμε το μεγαλύτερο πολιτικό πτώμα που κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: