Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Πρόκειται για παλινωδίες χωρίς τέλος, που δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός λαός»

Για «παλινωδίες χωρίς τέλος» από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, μιλώντας χθες βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Τον κ. Μηταράκη προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης, ενώ έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η παρουσία στην εκδήλωση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά.

Ο κ. Μηταράκης ξεκίνησε την ομιλία του με μια δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως το κυβερνόν κόμμα έλεγε όχι στο ΔΝΤ και χαρακτήριζε το «κούρεμα» του χρέους ως «ταφόπλακα» για τη χώρα. Ωστόσο, όπως ανέφερε το καλοκαίρι πανηγύριζαν για ένα «κούρεμα» της τάξης του 21%, ενώ τώρα αυτό το κούρεμα έφτασε το 50%.

Έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης και για τα μέτρα, που όπως ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών κάθε φορά επρόκειτο για τα τελευταία μέτρα, όμως πάντα ακολουθούσαν κι άλλα. «Πρόκειται για παλινωδίες χωρίς τέλος, που δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός λαός», παρατήρησε.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στον «1,5 χρόνο σκληρών θυσιών από το λαό» και για την πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους που απέδειξε, όπως είπε «πως η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε». Πρόκειται για μια αδιέξοδη πολιτική», είπε και υπογράμμισε πως τώρα λέγεται ότι το 2020 το χρέος της χώρας θα είναι όσο ήταν και το 2009 σε ποσοστό του ΑΕΠ, κάτι που όπως τόνισε σημαίνει 11 χρόνια θυσίες και λιτότητα. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του που δεν οδηγεί πουθενά και τόνισε πως χρειάζονται άμεσα εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: