Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΟ

Το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πρόγραμμα ΕΝΟ (ENvironment Online) είναι ένα παγκόσμιο διαδικτυακό πρόγραμμα που λειτουργεί από το 2000 και έχει ως στόχο τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης ,κυρίως για τα νέα παιδιά. Χιλιάδες σχολεία από 150 χώρες μελετούν τα περιβαλλοντικά θέματα σε εβδομαδιαία βάση. Ανταλλάσουν απόψεις μέσω του διαδικτύου, έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και αναρτούν τις εργασίες τους σε ιστοσελίδες παγκόσμιας εμβέλειας.


Εννέα εκπαιδευτικοί από το νομό Θεσσαλονίκης (3ο ΓΕΛ Πολίχνης, ΕΠΑΛ Λαγκαδά, ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ΕΕΕΕΚ Θέρμης,7ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) και Τρικάλων(Δημοτικό σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου) με επικεφαλής τη συντονίστρια του ΕΝΟ για την Ελλάδα κ. Ελένη Πλευρά παρευρέθηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο του προγράμματος που έγινε στο Joensuu της Φιλανδίας από τις 12-17 Σεπτεμβρίου.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν εργασίες μαθητών σχετικές με το περιβάλλον και την άγρια φύση. Η ομάδα εργασίας της Ελλάδας κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Φιλανδικός τύπος έγραψε τις καλύτερες κριτικές, ενώ στη συντονίστρια απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο του προγράμματος για τη δουλειά της στην Ελλάδα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε: http://www.enoprogramme.org/
http://www.enogreece.org/ και για το συνέδριο στο http://www.actnow.fi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: