Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Στα κόμματα δεν γνωρίζουν τι θα γίνει...

Τίποτα δεν φαίνεται να γνωρίζουν ακόμη τα δύο μεγάλα κόμματα σχετικά με τις διαδικασίες που ουσιαστικά ξεκινούν άμεσα για τις επερχόμενες εκλογές, μια και για τη μεν Νέα Δημοκρατία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει κάποια επίσημη κίνηση, για το δε ΠΑΣΟΚ η λέξη «εκλογές» ήταν κάτι το απαγορευμένο.

Δεν έχουμε ακόμη οδηγίες

«Ο προεκλογικός χρόνος, αν βάλουμε και τα 2/3 του Φεβρουαρίου είναι αρκετός. Περισσότερος απ’ ότι συνήθως στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Από αυτή την άποψη δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ευθυμιάδης.

Όπως είπε, «αυτό που πρέπει να δούμε είναι η νέα κυβέρνηση και πως θα ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών. Πρέπει να λάβουμε υπόψη πως υπάρχει μια εξαγγελμένη θέση της ΝΔ που λέει ότι ναι μεν η δανειακή σύμβαση είναι αναπόφευκτη αλλά ως προς τα μέτρα θα πρέπει να ισχύσει εκείνο που τόνισε ο Σαμαράς, ότι εμείς θα ψηφίσουμε δανειακή σύμβαση στο πλαίσιό της αλλά τα νέα μέτρα που συνδέονται με ένα νέο μνημόνιο θα πρέπει να συνάδουν προς την τοποθέτησή μας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Πιστεύω ότι η ΝΔ θα πρέπει εκεί να δώσει τον αγώνα της», και συμπλήρωσε πως «εγώ περιμένω και πιστεύω ότι ο Σαμαράς δεν θα διαψεύσει τις όποιες ελπίδες εναποθέτουν σε αυτόν, όποιοι έλληνες τις εναποθέτουν».

Όπως εκτίμησε, «τώρα και η ΕΕ και το ΔΝΤ θα δώσουν τα χρήματα για την 6η δόση και για το μέλλον βλέπουμε τι θα γίνει. Από δω και πέρα όλοι δοκιμάζονται».

Σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων είπε πως «δεν έχουμε ακόμη οδηγίες σχετικά με το θέμα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Στείλαμε τις απόψεις μας και περιμένουμε οδηγίες. Εμείς εκ του καταστατικού έχουμε υποχρέωση να συγκεντρώσουμε τις αιτήσεις των υποψηφίων και να τις διαβιβάσουμε στην πολιτική επιτροπή του κόμματος. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα η εκλογική διαδικασία θα επιβάλει την έναρξη αυτής της διαδικασίας».

«Ενηλικιώθηκα για να δέχομαι υποδείξεις»

«Το 2009, όταν δέχθηκα την πρόταση από τη ΝΔ να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο σε μια δύσκολη περίοδο, είχα πει ότι στόχος μου είναι όποτε γίνουν εκλογές να συμμετάσχω», σχολίασε από την πλευρά του ο πολιτευτής της ΝΔ Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως είπε «το ζητούμενο είναι να αγωνιστούμε για να πείσουμε ότι κάναμε την τομή με το παρελθόν μας», και συμπλήρωσε πως «όλα είναι πολύ ξαφνικά. Οι ειδήσεις ανατρέπονται. Στην προκειμένη περίπτωση προέχει ότι πρέπει να πάμε σε μια μεταβατική περίοδο».

Σχετικά με την εκ νέου υποψηφιότητά του είπε πως «νομίζω ότι έχω ενηλικιωθεί για να δέχομαι υποδείξεις από στελέχη του κόμματος, και ο κόσμος με τη συμπεριφορά του δίνει την ψήφο του στους άξιους. Μέσα σε περίπου 20 μέρες την προηγούμενη φορά κατάφερα και συγκέντρωσα 8.700 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός έχει εμπιστοσύνη στους νέους και συνεπείς και στα λόγια και στα έργα».

«Δεν έχω όρεξη για να ανακατευτώ ξανά»

«Προσωπικά αυτή τη φορά λέω να μην συμμετέχω, αν και δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση, αφήνω ένα πολύ μικρό παράθυρο. Δεν έχω καμία όρεξη να ανακατευτώ ξανά με τα ψηφοδέλτια. Βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ, γι αυτό αφήνω μόνο μια πολύ μικρή χαραμάδα», σχολίασε από την πλευρά της η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 Δήμητρα Τσανάκα και συμπλήρωσε πως «αυτή τη φορά υπάρχουν μπόλικοι που θα πάνε μπροστά. Τα ζόρια είναι όταν προδιαγράφεται ήττα, τότε δεν θέλει να μπει κανένας».


Και στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ

«Είναι πολύ νωρίς για να πω οτιδήποτε. Αρκεί να σας πω ότι η λέξη «εκλογές» μέχρι πριν από 10 μέρες ήταν τελείως απαγορευμένη στο ΠΑΣΟΚ άσχετα αν είναι λύση στο αδιέξοδο και δεν τρομάζουν κανένα», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χατζηχρήστου.

Όπως παρατήρησε, «δεν μπορώ να ξέρω αν το 19 Φεβρουαρίου είναι δεδομένο. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για την εξέλιξη της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης. Η σημερινή μέρα δεν είναι για περισσότερες δηλώσεις. Το ζητούμενο για μένα μέσα από αυτή την κυβέρνηση είναι να ειπωθεί όλη η αλήθεια στους πολίτες», και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει εκλογική ετοιμότητα στο ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα που μιλάμε».

Σχολιάζοντας το αν θα ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής παρατήρησε πως: «Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το πότε θα τελειώσει η θητεία μου. Τα όργανα έχουν ξεπεράσει τις αντοχές τους. Όποιος πάει να γίνει εκπρόσωπος του λαού πρέπει να έχει μεγάλη συναίσθηση του τι πάει να κάνει και του τι πάει να ψηφίσει και να είναι σε ακολουθία με τους πολίτες. Είναι πολύ μεγάλη πράξη ευθύνης σήμερα», ενώ για ανανέωση της θητείας του στα όργανα του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι όποιος έχει να προσφέρει κάτι το προσφέρει από την πρώτη θητεία».

«Εγώ ήμουν ενδιαφερόμενος και την προηγούμενη φορά» σχολίασε από την πλευρά του ο Σάββας Εμφιετζής, σημειώνοντας πως «είμαι εκλεγμένος στην ΤΑ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιλέξω. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Όποιος βάλει τον εαυτό του σε μια τέτοια διαδικασία θα είναι αρκετά επίπονο, αφού θα καλείται να απολογηθεί για πράγματα που δεν συμμετείχε». Κλείνοντας ανέφερε πως «ίσως σκεφτώ κάτι τέτοιο αν και οι συνθήκες μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι τέτοιες που θα μου επέτρεπαν να συμμετέχω σε μια τέτοια διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: