Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: "Η Ελλάδα μπαίνει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες"

Για κίνηση «πέρα και πάνω από κάθε λογική», έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες το πρωί από τη συχνότητα του Studio 7, σχετικά με την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, «η μόνη πολιτική ερμηνεία είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, στη λογική να κρατηθεί στην εξουσία, αποδέχεται το ενδεχόμενο της καταστροφής της χώρας. Δεν υπάρχει άλλη λογική».

«Αυτή τη στιγμή αντί να πει εντάξει, έκανα ότι μπορούσα, σύμφωνοι, πάμε σε εκλογές να με κρίνει ο λαός, επιλέγει να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην καρέκλα του και να οδηγήσει τη χώρα σε μια περιπέτεια η οποία σήμερα αρχίζει», παρατήρησε η κα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε πως «διακινδυνεύουμε οποιαδήποτε συμφωνία να τιναχθεί στον αέρα, γιατί ποιος πρωθυπουργός θα πάει στο κοινοβούλιό του να πάρει ψήφο υπέρ της Ελλάδας όταν στην Ελλάδα δεν είναι βέβαιο ότι θα το αποδεχθούν».

Όπως εκτίμησε, «έχουν σπάσει τα νεύρα της ηγετικής ομάδας, και όταν ένας πολιτικός δεν έχει τις αντοχές να ακολουθήσει ένα δρόμο, αν τον πιστεύει σωστό, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, Βασικά κινούνται με μια ιδιοτέλεια, την οποία σήμερα έχω πραγματικά φοβηθεί».

Παρατήρησε μάλιστα πως «το ελληνικό πολιτικό σύστημα επέδειξε ανωριμότητα και κομματική ιδιοτέλεια, και φθάσαμε στην αποκορύφωση αυτής της λογικής με την απόφαση του κ. Παπανδρέου», ενώ υπογράμμισε πως «πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση», και εκτίμησε πως «μετά από εκλογές θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας γιατί η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έκλεισε».

«Εγώ για πρώτη φορά βγήκα ευθέως χθες και είπα ότι θα καλέσω τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν αυτή την κυβέρνηση, διότι σήμερα είναι εθνικά επωφελές να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη», σημείωσε η κα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε πως «τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης θα φανούν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Η Ελλάδα μπαίνει σε πάρα πολύ μεγάλες περιπέτειες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποιοι μπορεί να κερδίζουν και κάποιοι να χάνουν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Σίγουρο ότι ο μόνος χαμένος ο ελληνικός λαός».

Σχετικά με τι ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές η κα Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «εγώ μπορώ να συνεργαστώ με όλους που βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ, πιστεύουν στην χώρα τους, πιστεύουν σε μικρό και αποτελεσματικό κράτος και πιστεύουν στην Ελλάδα. Όλοι οι παλιοί διαχωρισμοί ανήκουν στο παρελθόν».

«Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου, αν δεν συμβεί κάτι άλλο, έβαλε τη χώρα σε τρίμηνη προεκλογική περίοδο». Είπε πως πρόκειται για ένα δημοψήφισμα «βαθιά διχαστικό», ενώ ο ίδιος «πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάσει και πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει μια αποτελεσματική κυβέρνηση. Αυτά ούτε στα παραμύθια μπορούν να υπάρξουν».

Κλείνοντας σχολίασε πως «για να πούμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση θα πρέπει να θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κόμμα που να θέλει την καταστροφή της χώρας. Αυτό δεν το δέχομαι. Είναι ανίκανοι. Αυτή τη στιγμή η χώρα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αυτό που χρειάζεται είναι περίσσεια σοβαρότητα και νηφαλιότητα αλλά και αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: