Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Σφάζονται ...με το "βαμβάκι" στο Facebook για τη ΒΦΛ

Δεν άργησαν να βγουν τα μαχαίρια μεταξύ των βουλευτών Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την τύχη της ΒΦΛ, και το αν τελικά θα λειτουργήσει ή όχι το εργοστάσιο, μια και οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η όποια αρνητική εξέλιξη θα τους «χρεωθεί». Με αυτό το λόγο προσπάθησαν κάποιοι με τον τρόπο τους και μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.


Πιο συγκεκριμένα έγραψε την Παρασκευή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον προσωπικό του «τοίχο» στο Facebook: (sic)«Τη ύστατη ώρα και μετά από ολονύκτιες -και ολοήμερες- τηλεφωνικές επαφές και πιέσεις συμφωνήθηκε η ανάκληση της απόφασης διακοπής παροχής φυσικού αερίου στα Λιπάσματα. Προγραμματίστηκε άμεσα, ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου με όλους τους ενδιαφερόμενους. Μεταξύ άλλων ΔΕΠΑ, ΤΑΙΠΕΔ και ELFE».



Δεν άργησε όμως και η απάντηση του Γιώργου Καλαντζή, στον δικό του «τοίχο», όπου ανέφερε: (sic) «Η απόφαση διακοπής της παροχής φυσικού αερίου στη Βιομηχανία Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης ανακλήθηκε σήμερα το μεσημέρι χάρη στην παρέμβαση πολύ υψηλά στην τάξη κυβερνητικού παράγοντα, τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια. Οι προσπάθειες ήταν συνεχείς για την επίλυση του προβλήματος, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι αν δεν υπήρχε η καθοριστική αυτή παρέμβαση, η απόφαση της ΔΕΠΑ δεν θα είχε ανακληθεί. Δεν χρειάστηκαν ούτε ολονύκτιες, ούτε ολοήμερες πιέσεις. Αρκούσε μία συγκεκριμένη παρέμβαση. Πιστεύουμε ότι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, θα δώσει λύση οριστική στο θέμα, για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου».

Με λίγα λόγια και αντί για κοινές και συντονισμένες προσπάθειες, βγαίνουν τα μαχαίρια. Εκεί που ο Ν. Παναγιωτόπουλος έλεγε «μετά από ολονύκτιες -και ολοήμερες- τηλεφωνικές επαφές και πιέσεις», έρχεται ο Γ. Καλαντζής και αναφέρει πως «δεν χρειάστηκαν ούτε ολονύκτιες, ούτε ολοήμερες πιέσεις. Αρκούσε μία συγκεκριμένη παρέμβαση». Και όλα αυτά πάνω από την ετοιμοθάνατη ΒΦΛ…

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: