Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εκστρατεία απο τη ΝΔ

Στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και στην ανάγκη ύπαρξης αυτοδυναμίας αναφέρθηκε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του κόμματος Σάββας Αναστασιάδης που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην Καβάλα και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ). Η παρουσία του κ. Αναστασιάδη στην Καβάλα εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης ενημερωτικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει η ΝΔ σε όλη τη χώρα.
Τον βουλευτή από τη Θεσσαλονίκη προλόγισαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης αλλά και ο βουλευτής Καβάλας του κόμματος Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε λακωνικά στις ενέργειες που γίνονται από τη ΝΔ τόσο για το θέμα των πετρελαίων, όσο και για τη ΒΦΛ και τις εγγυήσεις στα δάνεια των επιχειρήσεων. «Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Οι επόμενες βδομάδες είναι προεκλογικές. Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τι θα ψηφίσει. Αυτό το διάστημα η ΝΔ είναι σε επικοινωνία με όλο το λαό. Το 2009 οι εκλογές ανέδειξαν νικητή τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε δύο χρόνια αποπέμφθηκε από πρωθυπουργός και σήμερα φεύγει και από την προεδρία του κόμματός του. Το 2009 η κυβέρνηση είχε επιλογές να διαχειριστεί την κρίση. Τότε επέλεξε την ολέθρια λύση για τη χώρα, το ΔΝΤ», ανέφερε. Όπως είπε το σχέδιο αυτό οδήγησε σε βαθιά ύφεση, σε έκρηξη της ανεργίας και σε λουκέτα. «Τότε δεν το ψηφίσαμε. Καταγγέλλαμε συνέχεια ότι θα οδηγούσε εδώ που οδήγησε. Ο πρωθυπουργός τότε προτίμησε να αγνοήσει τις προτροπές της ΝΔ», ανέφερε και υπογράμμισε ότι εκείνη η πολιτική επιλογή απέτυχε. «Φτάσαμε στην απερίγραπτη πρωτοβουλία για δημοψήφισμα. Τότε δημιουργήθηκε μείζον θέμα», όπως είπε και αποφάσισε, όπως είπε, η ΝΔ να στηρίξει τη μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο ρόλο. «Σήμερα το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου ολοκληρώθηκε. Το κούρεμα πήγε πολύ καλά. Το χρέος από μη βιώσιμο σήμερα χαρακτηρίζεται βιώσιμο και γι’ αυτό οδηγούμαστε σε εκλογές.», ανέφερε.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε επίσης ότι «πολλοί θεώρησαν ότι η στάση Σαμαρά ήταν αλλαγή στάσης. Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Η ΝΔ δεν άλλαξε στάση. Άλλαξαν δραματικά τα γεγονότα. Ο Σαμαράς προτίμησε έχοντας κομματικό κόστος να στηρίξει την πατρίδα. Το 2009 η χώρα είχε πολλές επιλογές. Το 2012 δεν υπάρχει αγορά, δεν υπάρχει οικονομία και η κοινωνική συνοχή έχει σχεδόν διαλυθεί. Το 2009 κανένας δεν μιλούσε για χρεοκοπία. Το 2012 όλοι μιλούσαν. Το 2009 κανένας δεν έθετε θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Το 2012 αλλά και το 2011 απειλήθηκε η χώρα. Οι συνθήκες άλλαξαν δραματικά προς το χειρότερο. Πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς δικαιώθηκε».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο βουλευτής ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ θέλει τη συγκυβέρνηση γι’ αυτό και την επικαλείται για να σωθεί. Η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση να σώσει το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία για να σώσει τη χώρα. Κάποιοι λένε ότι είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε ίδιοι. Η σύγκριση είναι ατυχής. Κάποιοι μιλούν για αποχή ή για μικρά κόμματα. Πρέπει να σκεφτούν την επομένη των εκλογών. Αν η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί, οι εξελίξεις θα είναι τραγικές. Ο ελληνικός λαός θα προσέλθει στις εκλογές αυτές σκεπτόμενος». «Η δύναμη που μπορεί να δώσει την ελπίδα είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: