«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει όλα μας τα επιχειρήματα και αντιθέτως έχουμε βλάψει τη χώρα», σημείωσε μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, η πρώην βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα ξοδεύει 3 δις ευρώ κατά μέσο όρο, 1 τρις παλιές δραχμές τα τελευταία 40 χρόνια για τους εξοπλισμούς».
«Επειδή ακούω να λένε ότι η διαπραγμάτευση έγινε πάνω σε οικονομικίστικα θέματα δηλαδή αν γίνει αυτό θα έχουμε ύφεση, και αν γίνει το άλλο θα έχουμε ανεργία και αυτό δεν ενδιαφέρει τους πιστωτές μας, μπορεί να πεθάνει όλη η χώρα αρκεί να πάρουν τα χρήματά τους. Έπρεπε λοιπόν η διαπραγμάτευση να γίνει σε θέματα που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν. Και τους ενδιαφέρει γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμείς μπήκαμε για να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας. Αλλά δεν τα διασφαλίσαμε διότι είμαστε όλη μέρα σε αερομαχίες. Μέσα στα δύο τελευταία χρόνια δεν κάνουμε άλλη δουλειά εκτός από αερομαχίες και εμπλοκές. Αυτό όμως κοστίζει. Αυτά είναι χρήματα τα οποία η Ευρώπη δεν μας εξασφάλισε. Η συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ρήτρα αλληλεγγύης, δηλαδή δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, ευρωπαϊκής δύναμης αμυντικής, η οποία θα παρεμβαίνει κάθε φορά που μια χώρα μέλος έχει πρόβλημα κυρίως από τρομοκρατία αλλά και από διάφορες άλλες τέτοιες επιθέσεις που είναι τρομοκρατικές βεβαίως, όταν γίνονται σε τέτοιο επίπεδο. Αυτό το άρθρο της συνθήκης δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Και δεν τους ζήτησε κανείς το λόγο. Από τους μεγάλους αυτούς πάνσοφους διαπραγματευτές που διαθέτει η χώρα δεν τους το είπε κανείς αυτό», παρατήρησε η κα Βούλτεψη.
Όπως υπογράμμισε «δεν αποφασίζουν οι Μέρκελ – Σαρκοζί. Αυτοί πάνε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ας μην συμφωνούσαν οι άλλοι. Οι άλλοι όμως είναι κότες. Εγώ ξέρω ότι η κα Μέρκελ έχει στείλει εδώ κάποιον εκπρόσωπο, και όταν λέμε η κα Μέρκελ εννοούμε η ΕΕ. Το ΔΝΤ έχει στείλει άλλο εκπρόσωπο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει στείλει άλλον εκπρόσωπο. Αυτοί είναι η τρόικα. Αυτή η τρόικα λέει αυτά. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει όλα μας τα επιχειρήματα και αντιθέτως έχουμε βλάψει τη χώρα, γιατί δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλισμών που υποχρεωνόμαστε σε αυτούς, είναι και το θέμα των λαθρομεταναστών που τους τρέφουμε εδώ πέρα, που τους έχουμε στα νοσοκομεία μας εφόσον είναι άνθρωποι και αρρωσταίνουν, όμως τα νοσοκομεία μας έχουν βουλιάξει. Και όχι μόνο αυτό, ο κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε και τα ελλείμματα των νοσοκομείων στο γενικό έλλειμμα αντί να τα αφαιρέσει».
Περί των αστοχιών που έχουν διαπιστωθεί στη διακυβέρνηση της χώρας, ανέφερε πως «πρέπει να διαλέξουν οι ίδιοι. Ή πρόκειται περί ηλιθιότητας ή περί εθνικής προδοσίας. Διαλέγετε και παίρνετε. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει σε αυτό».
«Οι εξοπλισμοί, οι μεγάλοι εξοπλισμοί, τα πολλά χρήματα πέσανε κυρίως μεταξύ 1998 και 2002. Το 54% σε αξία και το 31% σε ποσοστό, σε ύλη ήταν με απευθείας αναθέσεις. Μην ξεχνάτε ότι έχουν γίνει διάφορες επιτροπές. Μέχρι και η επιτροπή για τα υποβρύχια που γέρνουν έβγαλε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί ο ίδιος να είναι δικάζων και δικαζόμενος, και κριτής και κρινόμενος. Σε καμία χώρα του κόσμου αυτά δεν κρίνονται από κοινοβουλευτικές επιτροπές αλλά από ανεξάρτητους δικαστές. Δεν γίνεται να κάνεις μια επιτροπή για να κρίνεις τον εαυτό σου. Εδώ φτιάξανε επιτροπή για τα ομόλογα και δεν ήταν ούτε ένας που να ξέρει από οικονομία», σημείωσε.
Σχετικά με το θέμα των εκλογών, η κα Βούλταψη παρατήρησε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα. Θα το πιούν το ποτήρι. Αλλά θα εξαρτηθεί και από άλλα πολλά θέματα. Ακούμε PSI και PSΙ δεν βλέπουμε. Δεν ξέρουμε αν το PSI θα είναι στο 90% των πιστωτών μας που μάλλον δεν θα είναι. Γιατί και ο ίδιος ο κ. Νταλάρα, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ταμείου που είναι υπεύθυνο για το PSI, είπε ότι ακόμη και όταν ολοκληρωθεί το PSI το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί, γιατί το PSI είναι σταγόνα στον ωκεανό. Και είναι λογικό, γιατί όταν έχεις ένα χρέος 360 δισεκατομμύρια ευρώ και έχεις λήξη ομολόγων μέχρι το ’10 182 δις ευρώ, τι να σου κάνει που θα μειώσεις το χρέος σου κατά 20%. Πολύ περισσότερο που αυτό το χρέος δείχνει ότι θα πάει στο αγγλικό δίκαιο και πλέον δεν θα μπορεί να ρυθμίζεται ενώπιον ελληνικών δικαστηρίων, διότι αν δεν πάει στο αγγλικό δίκαιο μας λένε ότι το επιτόκιο πρέπει να πάει στο 8%. Οι εκλογές θα είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των εξελίξεων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου