Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Αυτές είναι οι παρενέργειες μιας πολιτικής που να πάρει η οργή αποδείχθηκε δύο και τρεις φορές λάθος"

«Ακόμη και σήμερα το πρόβλημα είναι οι αναβολές και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος», σχολίασε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δηλώνει σχεδόν βέβαιος ότι αν κληθεί να ψηφίσει νέους φόρους για το 2012, δεν θα το πράξει, αφού η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει «στερέψει».

«Νομίζω ότι έρχονται οι ώρες που στη Βουλή θα γίνει πρώτον μεγάλη μάχη, και θα διατυπωθούν και θέσεις οι οποίες θα είναι κόντρα στη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Διότι εμείς συναινέσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου για να κάνει 3 συγκεκριμένες δουλειές. Η μία, η εκταμίευση της τρίτης δόσης, έγινε, η άλλη είναι η προετοιμασία των εκλογών, που τώρα δεν μας απασχολεί, θα έρθει και η ώρα της, και η άλλη είναι η δυσκολότερη, και είναι η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, δηλαδή το «χοντρό» πακέτο των χρημάτων που θα πάρει η Ελλάδα προκειμένου να επιβιώσει. Στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης γίνονται και όλα αυτά», ανέφερε ο βουλευτής.

Όπως είπε, «επειδή η συνταγή δεν δούλεψε ως τώρα, επειδή η ύφεση βάθυνε ακόμη περισσότερο, η τρόικα έχει συντάξει την πολύ δυσμενή της έκθεση και θα έρθει και θα προτείνει πιθανώς νέα μέτρα. Οπωσδήποτε έχει αποτύχει η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που την εφάρμοσε με όλα αυτά τα λάθη και τις καθυστερήσεις κλπ, αλλά έχει αποτύχει και η συνταγή που έχει προτείνει η ίδια η τρόικα. Όλα αυτά τα βάρη έτσι όπως έπεσαν μονόπατα στον λαό, περικοπές συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, παροχών κοινωνικής φύσεως, αδυναμία ελέγχου των δαπανών, γιατί δεν περικόπτουμε τις δαπάνες από τη σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου η το μισθό του χαμηλού εισοδηματικά υπαλλήλου, ή ακόμη και το μισθό του ιδιωτικού τομέα που πληρώνει τον υπέρογκο δημόσιο τομέα, αλλά από την άλλη πλευρά, από τα ψηλά. Εκεί δεν έγινε τίποτα. Στις αποκρατικοποιήσεις δεν έγινε τίποτα, και έχουμε έναν ΟΣΕ που κοστίζει ένα εκατομμύριο και βάλε την ημέρα στον Έλληνα φορολογούμενο, και ακόμη υπάρχει άθικτος. Αν δεν ξεκινήσεις από αυτά, πως θα πείσεις ότι έχεις τη σωστή συνταγή για να κάνεις αυτό που πρέπει; Ακόμη και σήμερα το πρόβλημα είναι οι αναβολές και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Να κάνουμε μεταρρυθμίσεις αλλά να τις κάνουμε σωστά. Τις πιάσαμε από τη λάθος πλευρά. Και γίνεται τώρα αυτό, έρχεται η τρόικα, φυσικά και δεν έπιασαν τόπο αυτά τα μέτρα, φυσικά και οι φόροι που μπήκαν δεν έχουν καν εισπραχθεί, ε δεν θα πιάσει… Συνεχίζουμε στην ίδια πεπατημένη…».

«Αυτές είναι οι παρενέργειες μιας πολιτικής που να πάρει η οργή αποδείχθηκε δύο και τρεις φορές λάθος. Αποδείχθηκε ότι όλη αυτή η φορομπηχτική πολιτική έφερε λιγότερα λεφτά στο κράτος, και το ζητούμενο είναι να μαζέψει λεφτά το κράτος για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του», παρατήρησε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε πως «η δημόσια διοίκηση έχει παραλύσει. Με αυτή τη φορολογική πολιτική κανένας δεν θα έρθει να επενδύσει τα κεφάλαιά του στην Ελλάδα. Χρειάζεται σταθερότητα. Απορώ πως δεν καταλαβαίνουν αυτοί που χαράσσουν πολιτική αυτά τα απλά. Δεν ξέρω, δεν έχουν επαφή με την πιάτσα που έχει διαλυθεί».

«Είπαμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καινούργια μέτρα μέσα στο 2012. αλλά και προσωπικά αν έρθει κάποιος και μου πει ψήφισε να μπουν νέοι φόροι μέσα στο 2012 είναι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα ψηφίσω», σημείωσε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: