Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ;

Μια «περίεργη» κινητικότητα εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα στην καβάλα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τη σχετική φημολογία ξεκινούν έναν «εσωτερικό αγώνα» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, κάτι που στις προσεχείς εκλογές εκτιμάται ότι θα είναι εύκολο δεδομένων των συνθηκών. Οι κινήσεις αυτές είναι ανεπίσημες, και δεν υπάρχει καμία σχετική επιβεβαίωση των πληροφοριών, αν και τα σχόλια που ακούγονται είναι πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, που βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν σημαντικά, πολλά στελέχη δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία που θα αναδείξει χαμένο το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα σημάνει σίγουρη απώλεια κάποιας, ή κάποιων από τις τρεις έδρες που σήμερα κατέχει. Και αυτό θυμίζει σε πολλά σημεία την αντίστροφη κινητικότητα που υπήρχε πριν δύο χρόνια στη Νέα Δημοκρατία που ξαφνικά πολλά από τα τοπικά ηχηρά ονόματα του χώρου, που μέχρι πριν λίγο καιρό πραγματικά «σκίζονταν» για να μπουν στο ψηφοδέλτιο, μόλις είδαν τη διαφαινόμενη ήττα μπροστά τους απλά άλλαξαν γραμμή και αρνήθηκαν να συμπεριληφθούν. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει τώρα στο ΠΑΣΟΚ, που αφού κάποιοι βλέπουν την εκλογική καταστροφή προ των πυλών (με τα μέχρι σήμερα στοιχεία), απλά αλλάζουν δρόμο για να μην πληγεί το πολιτικό τους όνομα από μια ενδεχόμενη ήττα.

Έτσι λοιπόν, το μόνο που θεωρείται σίγουρο είναι ότι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές τις τρεις θέσεις κατέχουν οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Παπουτσής, και Σάββας Εμινίδης, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν το κοινοποιούν με κάποια ανακοίνωση, ή διαρροή στον Τύπο, προσπαθώντας να «κερδίσουν» όσο το δυνατόν περισσότερη εύνοια των πολιτών για να είναι αυτοί που θα εκλεγούν, ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ, στο χειρότερο σενάριο, εκπροσωπηθεί με μόνο έναν βουλευτή από το νομό, όπως συμβαίνει τώρα με τη Νέα Δημοκρατία.

Από εκεί και πέρα αρκετοί είναι και οι απογοητευμένοι, που δηλώνουν ότι μπορεί να ακολουθήσουν και έναν διαφορετικό δρόμο, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2009, Απόστολος Αγελαράκης.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν στα πηγαδάκια αρκετών συναντήσεων με ανθρώπους του κομματικού χώρου θέλουν και την Πόπη Γερακούδη να μην επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει και με την Μαρίζα Τσακαλέρου-Κλαπάφτη, η οποία εφόσον υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πει όχι σε μια από τις υπόλοιπες τρεις θέσεις.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι «μουδιασμένα» και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τις εξελίξεις για να ανακοινώσουν ή να «πνίξουν» την όποια επιθυμία τους. Ήδη όπως λένε, αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, μετά την «κατρακύλα» του τελευταίου διαστήματος βρίσκεται στο «πλυντήριο» για να ξεπλύνει κάποιες από τις «αμαρτίες» της διακυβέρνησής του, και για το λόγο αυτό δεν ακούγονται τόσο πολύ πληροφορίες σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τις πλάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι η πλειοψηφία στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία παραμένει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: